Platja d'Aro distribuirà a partir de dimarts més de 1.000 mascaretes per a infants

En paral·lel s'estan confeccionant 10.000 més per a infants

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha adquirit el producte bàsic necessari per a l’elaboració de 10.000 noves mascaretes, ara amb material quirúrgic i de propilè, que s’afegeixen a les 2.000 unitats produïdes anteriorment.

Ara la novetat és la confecció de més d’un miler de models infantils, adaptats a les mesures facials de les nenes i nens, en el moment que s’ha confirmat la possibilitat que els menors fins a 14 anys puguin sortir una hora al dia acompanyats per un adult a un quilòmetre del seu domicili a partir de diumenge 26 d’abril (l’ús de mascaretes no és obligatori, però si recomanable).

La seva elaboració és possible, també en aquesta ocasió, gràcies l’acció solidària i participada per l’Associació de Dones de la Vall d’Aro, una trentena de modistes voluntàries del municipi i el Moviment Solidari Calonge covid-19, que també les han finançat. En paral·lel, des del consistori s’ha previst un mecanisme per garantir que tots els infants de 3 a 12 anys empadronats o escolaritzats a centres del municipi en puguin disposar gratuïtament, organitzant un sistema de distribució per torns, que alhora fa possible que seva la producció -totalment voluntària-, es pugui realitzar amb un calendari raonable.

El dimarts 28 i el dimecres 29 d’abril (9-19 h) serà el torn per als menors matriculats als centres escolars del municipi, de P3 a 1r d’ESO (ambdós inclosos) i també els alumnes de les Llars d’Infants Municipals nascuts el 2017, i que viuen a Castell d’Aro o a Platja d’Aro. És molt important que es respectin els punts de recollida fixats en cada vila segons el centre escolar i els diversos torns horaris segons el curs i grup classe i que es poden consultar al lloc web però que bàsicament són en tres espais del Palau d’Esports i Congressos, La Casa Lila, el Centre Cívic Vicenç Bou i la Llar d’Infants Municipal de Platja d’Aro; o bé l’institut Ridaura, la Sala Polivalent, el Centre Cívic Ca La Rafaela o La Casa Lila de Castell d’Aro.

Els residents a S’Agaró, amb independència del seu centre escolar al municipi, han de recollir-les dimecres 29 d’abril (9-19 h) a l’espai municipal de l’edifici de Ca La Generosa -on hi ha les seus de Correus i de Televisió Costa Brava-, però en aquest cas no hi ha diferents franges horàries. El segon torn s’adreça als menors empadronats al municipi, però escolaritzats en una altra població: podran recollir-les dimarts 5 de maig (9-19 h) en un únic punt: el Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro (tampoc s’estableixen torns horaris). Els destinataris són també els infants de P3 a 1r d’ESO (ambdós inclosos) i els nascuts el 2017 que van a llars d’infants.

Si en cas de força major no es pot recollir la mascareta el dia, hora i lloc segons aquestes indicacions, o davant de qualsevol altre dubte o incidència, es prega que no es facin canvis per iniciativa pròpia, i que hom s’adreci al Servei municipal d’atenció i informació ciutadana sobre la covid-19, 665 500 190 (dilluns-diumenge 9-20 h) o correu electrònic consultescovid19@platjadaro.com. Només és distribuirà una mascareta per infant, amb instruccions d’ús, però no models per als adults. Es recomana a les famílies que tinguin més d’un germà que facin una única recollida. Cal rentar-se les mans abans d’utilitzar-la i també després de fer-la servir, rentar-la cada dia després del seu ús a 60 graus, i guardar-la plegada amb cara estampada a l’interior i la blanca a l’exterior.