Blanes envia mascaretes als comerços de primera necessitat que en necessitaven

També farà una estudi sobre l'impacte del coronavirus en l'economia

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha començat avui a repartir en diversos comerços del municipi mascaretes de protecció contra el coronavirus. Els establiments receptors són aquells que el departament de Promoció de la Ciutat s'ha posat en contacte telefònic i que figuren a la Guia Online d’Establiments de Blanes que donen servei de primera necessitat durant el confinament.

Es tractava de detectar si les botigues que venen productes de primera necessitat necessitaven aquest material, o bé ja se n’han nodrit per altres mitjans. La meitat dels establiments, empreses o parades de fruita han demanat que se’ls fes arribar.

Se’ls ha lliurat mascaretes casolanes, confeccionades per diversos col·lectius de voluntariat d’arreu de la vila, ja que les quirúrgiques continuen reservades per al personal sanitari amb les trameses diaris que es continuen fent a través de Protecció Civil.

Enquesta

Aprofitant els contactes telefònics que s’han estat fent aquests dies, des de Promoció de la Ciutat també s’ha sondejat als establiments per conèixer de primera mà la realitat actual d’aquestes empreses. En aquest sentit, se’ls ha comunicat que properament, amb l’objectiu d’intentar copsar l’impacte que la covid-19 està suposant per a l’activitat econòmica blanenca, rebran un formulari perquè n’informin.

Es tracta que concretin sobre la seva actual situació, així com sobre les propostes de futur que vulguin formular de cara a la nova etapa que vindrà un cop s’hagi superat l’estat d’alarma. També hi haurà preguntes sobre la formació que desitjarien rebre en el cas que es vulgui reorientar o reactivar el seu negoci. L’objectiu és poder obtenir la màxima informació per dissenyar un Pla de Treball Municipal que contempli diferents escenaris a curt, mig i llarg termini que pugui ser modificat en el temps en funció de les circumstàncies.