Torroella activa un dispositiu per netejar les platges castigades pel darrer temporal

En una primera fase es retiren els residus orgànics

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit ha iniciat aquest matí les tasques del dispositiu especial per netejar les platges del municipi afectades pel darrer temporal. Els treballs van a càrrec de l'empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja i recollida de residus. En una primera fase, se centren, principalment, en la retirada de residus orgànics per garantir la salubritat de la platja.

En relació amb el temporal Glòria l'afectació ha estat molt menor. A diferència de fa uns mesos, però, en aquesta ocasió s'ha produït una gran concentració de barqueta de Sant Pere (Velella velella) una espècie de medusa típica d'aquesta època de l'any, que s'ha dipositat a la sorra en grans quantitats per l'embat de les onades. Es tracta d'un animal d'un 7 cm de diàmetre molt característic pel seu color blau, que perd al cap d'una estona d'estar fora de l'aigua. Viu a alta mar i flota lliurement en colònies menades pel vent i els corrents marins. Que hagi arribat a les platges és un indicador de la força del temporal.

Per a una posterior intervenció es valorarà l'afectació i la retirada d'altres residus com plàstics i residus vegetals. La intervenció es desenvolupa prioritzant els nuclis habitats, per aquest ordre: Els Griells, Platja Gran, La Platera, Mas Pinell, La Gola. També s'inspeccionarà la platja de Cala Montgó per valorar la necessitat d'actuar-hi.

Els treballs s'han iniciat amb un equip de 3- 4 persones i continuaran fins a la retirada complerta d' quests residus. En cas de valorar la necessitat de reforçar el servei es derivarà més personal amb l'objectiu d'evitar la descomposició dels peixos i l'alga a la platges.