Bassa sortirà de la presó per treballar en una entitat de serveis essencials

L'exconsellera podrà sortir de dilluns a divendres durant sis hores

Dolors Bassa podrà sortir de la presó de Puig de les Basses per anar a treballar a una entitat de serveis essencials després que la junta de tractament li hagi modificat el 100.2, que inicialment tenia concedit per tenir cura d'una persona dependent, segons ha informat el Departament de Justícia.

Amb aquesta modificació, la consellera podrà sortir cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, amb una jornada laboral de sis hores. Bassa ja tenia aprovat el 100.2 pel jutjat de vigilància penitenciària per tenir cura de la seva mare.

La Generalitat ja ha avançat que no informarà ni de la data de l'inici de les sortides ni de les empreses ni entitats de destí, "d'acord amb l'obligació de protegir la intimitat de les persones afectades".

Catalunya Ràdio, però, ha avançat que l'exconsellera serà coordinadora terapeuta ocupacional a la residència Vila Vella de Torroella de Montgrí.

A banda, l'Ajuntament indica que el perfil de Bassa donarà un “valor afegit” al desenvolupament de diferents projectes relacionats amb la missió de la fundació, que és el de donar servei a persones grans en situació de dependència.

Entre d'altres tasques, Bassa definirà diferents projectes que vol impulsar la fundació, com per exemple el projecte per promoure la relació amb els centres educatius al municipi, el projecte de voluntariat amb joves o el programa de recerca de fons econòmics per a la fundació. També definirà el pla de formació per al personal de la fundació, entre d’altres.

A més, mentre duri el període de crisi sanitària, l'exconsellera independentista empresonada per sedició participarà en el pla de comunicació amb les famílies dels residents, “una tasca que en aquest context d'adversitat és prioritària i imprescindible, atès el confinament”, subratlla l'equip de govern municipal.

Bassa podrà exercir les seves funcions “de manera presencial” atès el caràcter “essencial” que tenen les tasques de la Fundació Hospital de Malalts i Pobres de Torroella de Montgrí. Amb tot, com que l'exconsellera es troba interna a la presó Puig de les Basses de Figueres i els recintes penitenciaris es consideren espais de risc epidemiològic, s'han pres mesures preventives de tipus sanitari. Per aquest motiu, tindrà el seu lloc físic de treball en un despatx habilitat a l'espai municipal d'entitats, situat a l'edifici de Casa Pastors. “Des d'aquí podrà desplegar les seves funcions amb total normalitat i seguretat, sense haver d'accedir a les dependències residencials”.

La Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts és una entitat sense finalitat de lucre que té la missió d’oferir la millor atenció a persones grans en situació de dependència. Els dos centres que gestiona, Residència Vila Vella i Residència i Centre de Dia Santa Caterina, centren l'acció en la millora de l’atenció als residents i en oferir el millor acompanyament a les famílies.