ERC demanarà la gratuïtat de l'AP-7 a través de mocions mentre no es desdobli l'N-II

El partit vol que qualsevol conductor pugui circular per l'autopista sense pagar peatge des d'Hostalric fins a la frontera

ERC comarques gironines ha iniciat una campanya per presentar mocions als plens dels ajuntaments de la demarcació de Girona per reclamar la gratuïtat de l'AP-7 mentre no es desdobli l'N-II.

Amb aquestes mocions, que presentaran els grups municipals republicans, es pretén minimitzar les molèsties als conductors, ja que ERC considera que l'estat de la via és "lamentable", amb només un tram desdoblat de Fornells de la Selva a Caldes de Malavella.

El president regional, Josep Maria Rufí, ha dit que la petició es fa per tal de permetre als conductors tenir una "alternativa lliure de pagament" mentre durin les obres de construcció de l'autovia. "La manca d'una via ràpida i gratuïta de comunicació ha creat un greu perjudici a les comarques gironines i a la seva economia, a banda del greuge comparatiu que patim amb altres territoris de l'Estat', ha remarcat Rufí, que ha assenyalat que cal un treball conjunt per tal de fer veure a l'Estat la "necessitat" de desdoblar la carretera des de Tordera fins a la frontera amb França.

Segons defensa ERC, el fet que l'autopista pugui ser gratuïta entre Hostalric i la Jonquera permetria treure volum de trànsit de l'N-II i, per tant, evitar problemes de circulació i millorar la seguretat a la via.

Les seccions locals d'ERC de les comarques gironines també s'han adherit a la manifestació del dia 16 de juny a Bàscara (Alt Empordà), en el marc de la campanya iniciada per les JERC per denunciar el mal estat de la Nacional. Els republicans han fet una crida a tots les entitats gironines i partits polítics perquè s'adhereixin a l'acte de protesta per denunciar el "dèficit d'inversions" que pateixen les comarques gironines en matèria d'infraestructures.