Girona desactiva al fase d'alerta pel risc d'inundacions a la ciutat

El cabal dels rius ha baixat

L’Ajuntament de Girona ha desactivat avui a les cinc de la tarda la fase d’alerta del Pla d’emergències per risc d’inundació i s’ha passat a un estat de prealerta. El pla es va activar ahir a les 17 h per les pluges ininterrompudes que han caigut a la ciutat. La crescuda dels cabals dels rius ha mantingut en alerta el municipi, tot i que avui a la tarda les pluges han minvat i s’ha pogut entrar en una fase de normalitat.

Durant aquest episodi meteorològic, el riu Onyar ha arribat a un cabal màxim de 468 m3 per segon, registrat avui a les 7 h. Cal recordar que els estudis acrediten que el riu es desbordaria a la ciutat si el cabal sobrepassa els 600 m3/segon. A la tarda, però, ja estava al voltant dels 200 m3/s. D’altra banda, el riu Ter ha assolit un màxim de 465 m3/s a primera hora del matí d’avui.

A causa de les persistents pluges, s’han produït petites incidències a la ciutat. Hi ha hagut tres esllavissades, sense incidents greus, a la riera de Can Camaret, a Pont Major i al carrer Hortènsia; i han caigut dos arbres al passeig de Fora Muralla. A més, s’han tallat els accessos al riu Onyar i a les rieres, així com a punts viaris on normalment s’acumula aigua.