Desallotgen els veïns situats en zones inundables prop de la gola del Ter a Torroella de Montgrí

Hi ha filtracions a la mota a l'Estartit

Els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar els veïns residents en masies properes a la gola de la desembocadura del riu Ter, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

La forta pluja ha incrementat el cabal del riu fins posar en perill les zones inundables properes a la llera. S'ha habilitat el pavelló municipal del municipi per acollir a les persones afectades.

Des de Protecció Civil alerten que les inundacions es produeixen per filtracions que es produeixen a la mota del Ter a l'Estartit i demanen als veïns que es trobin en aquesta zona que pugin a plantes superiors del seu habitatge o bé que marxin.

En un comunicat, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit subratlla que, en aquests moment, la mota no s'ha trencat en cap punt però s'han mobilitzat camions amb terra i roques per "estabilitzar" els punts que es considerin "més fràgils".

L'ajuntament, l'EMD l'Estartit i l'ACA estan fent seguiment "minut a minut" de l'increment de cabal del Ter i l'estabilitat de la mota i posant el focus, sobretot, en les parts més afectades pel temporal Gloria i que estaven en procés de reparació.

L'ajuntament concreta que la Policia Local informa de la situació als propietaris de finques i habitatges de la plana i que el pavelló ja està preparat per si calgués atendre desallotjats que no es poguessin confinar en plantes superiors.