Un grup d’estudiants gironines publica un llibre solidari

Els diners es destinaran a l'Hospital Amic de Sant Joan de Déu

Set amigues i un robatori misteriós a Egipte‘ és el títol del llibre que han escrit un grup de noies estudiants gironines amb una finalitat solidària: recaptar diners per a l’Hospital Amic de Sant Joan de Déu. La presentació s’havia d’haver fet aquest passat dimecres a la Casa de Cultura de Girona però l’estat d’alarma ha fet que s’hagi hagut d’ajornar fins a nou avís.

El llibre l’han escrit la Mariona Serra (Santa Coloma de Farners); l’Ariadna Bosch (Girona), l’Ariadna Vila (Girona), la Núria Rosón (recentment Zamora), la Ceci Cuadrado (Girona), la Clàudia Cantó (Girona) i la Berta Parra (Girona). Ara tenen 11 anys però quan van iniciar aquest projecte la majoria d’elles només en tenia deu.

Tot va començar a l’inici del segon trimestre de 5è de primària quan un migdia a l’aula d’informàtica decideixen començar a escriure una història que, si bé a l’inici va començar només amb algunes de les del grup i amb uns personatges molt diferents, uns dies més tard i amb el consens de totes, fa un gir la història del llibre. A partir d’aquí, van començar a endinsar-se en un viatge que les portaria a conèixer i a aprendre sobre un país desconegut: Egipte -on transcorre l’aventura- i, alhora, a resoldre un misteri.

La motivació per destinar els diners a l’Hospital Amic de Sant Joan de Déu ve donada pel fet que han pogut conèixer la tasca que es porta a terme en aquest centre amb els infants hospitalitzats, donat que la Clàudia va estar ingressada en aquest centre uns mesos. Això també permetre enfortir encara més el grup, ja que en cap moment van deixar de tenir contacte amb ella i de treballar plegades en el projecte.

Els diners que es puguin recaptar amb la venda del llibre es dedicaran a la tasca que duen a terme diàriament a l’hospital els pallassos, els musicoterapeutes, els voluntaris, els artterapeutes, els amics peluts (teràpia amb gossos), entre altres iniciatives.

La presentació oficial pendent de l’evolució de l’estat d’alarma

Si bé la presentació –organitzada per la llibreria Empúries- s’havia de fer aquest dimecres, dia 8 d’abril, a la Casa de Cultura de Girona, amb l’escriptor Ramón Vilaró, coincidint amb el període de vacances escolars, l’estat actual d’alarma que viu el país per la covid-19 ha fet que es posposi la seva presentació fins a nou avís.

Amb tot, les set amigues no tenen cap dubte que quan tot això hagi passat podran fer la presentació oficial d’aquesta publicació a Girona, així com també en d’altres poblacions de les comarques gironines com a Santa Coloma de Farners -on viu la Mariona-, Maçanet de la Selva, Anglès, Caldes de Malavella, Sils, Vidreres i Osor, entre altres poblacions.

Un cop es faci la presentació el llibre es posarà a la venda a través de la llibreria Empúries.