El vídeo d'una detenció de la Policia Local de la Bisbal a punta de pistola es torna viral

Els agents redueixen un jove encanonant un arma i una pistola taser

[ACTUALITZAT 18:41h] El vídeo d'una detenció que hauria tingut lloc avui per part de dos agents de la Policia Local de la Bisbal d'Empordà, s'ha fet viral aquesta tarda.

L'enregistrament, fet des d'una finestra del bloc ubicat a l'avinguda Josep Irla número 22 -molt a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra- s'hi poden veure dos membres del cos de seguretat municipal reduint a un jove llençant-lo contra uns arbustos i donant-li una puntada de peu al pit.

Els fets han passat pels volts de quarts de quatre de la tarda en un bloc de pisos molt proper a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons ha relatat en Mahmadou, un dels implicats, els agents li han demanat que anés cap a casa ja que s'estava saltant el confinament. El jove, que estava amb una altra persona, assegura que ha entrat cap al portal, moment en què el policia li ha reclamat que s'identifiqués, però el noi s'hi ha negat i ha continuat caminant.

Ja dins del portal el policia l'ha agafat i l'ha tret cap a fora mentre ell s'intentava escapolir. Aleshores ha vingut el seu germà i ha intentat evitar que els policies el tiressin a terra per arrestar-lo. En aquell moment, un dels agents ha donat una puntada de peu al germà que ha acabat caient a terra mentre l'apuntava amb una pistola elèctrica - l'Ajuntament va autoritzar-ne el seu ús fa pocs mesos -.

Aleshores, la mare i la germana menor de quinze anys han sortit al carrer i un dels agents ha tret la pistola i ha apuntat directament al cap de la mare dels dos nois i de la filla menor, en diverses ocasions. Finalment, els policies han marxat i els dos nois, acompanyats d'un amic, han anat a la comissaria de la Policia Local per reclamar els números de placa dels dos agents, per tal de denunciar-los dilluns que ve als jutjats.

Reacció de l'Ajuntament

L’Ajuntament de la Bisbal ha emès un comunicat poques hores després assegurant estar al corrent dels fets ocorreguts. L’equip de govern s'ha reunit amb els responsables de la Policia Local per tal d’aclarir els fets i adoptar les mesures que pertoquin.

Davant el succés, el consistori s’ha posat en alerta i s’està elaborant un informe amb tots els fets a l’espera de noves imatges, com les enregistrades per la càmera unipersonal que duien els mateixos agents policials implicats. Ara per ara s’ha confirmat que l’arma que apareix a les imatges no és de foc, sinó de gas pebre.

L’Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha assegurat mantenir el seu ferm posicionament de rebuig cap a qualsevol actitud violenta, racista, xenòfoba, masclista o autoritària.

ACTUALITZACIÓ: L'Ajuntament de la Bisbal suspèn els dos policies implicats en la polèmica detenció

Entrevista de Ràdio Capital a Berahima Bachilly Sisay i Aissa Bachilly, implicats en els fets:

Polèmica a les xarxes socials

El vídeo ha generat un gran rebuig entre els veïns de la Bisbal on ha corregut com la pólvora. Ràpidament s'ha generat un debat on alguns han entès l'acció policial com un abús i un excés mentre que d'altres defensaven els agents al desconèixer què hauria pogut passar.

L'enregistrament s'ha publicat pels voltants de les quatre de la tarda i moltes persones han penjat el vídeo des de les seves comptes per tal d'ampliar-ne la difusió.