Tots per la Bisbal defensa l'actuació dels dos policies suspesos per la polèmica detenció

La formació considera un "error històric" la decisió presa

Tots per la Bisbal defensa l'actuació de dos agents que van intentar detenir dos joves de color a punta de pistola, i que va comportar que l'equip de govern suspengués els dos policies locals.

En un comunicat, l'únic regidor de la formació en el ple, Xavier Dilmé, recorda que és un delicte "qualsevol resistència als agents de l'autoritat", així com entorpir la seva feina.

Tots per la Bisbal veu com "un error històric" la decisió del govern municipal, ja que suposa "indefensió" per als policies a més d'enviar un missatge "molt negatiu a la societat". També reclama que s'identifiqui les persones que "agredeixen els agents" i que se'ls denunciï penalment. Finalment, considera "ridícul" que es vinculi el racisme a l'actuació dels policies.

La CUP condemna "sense pal·liatius"

Per la seva banda, la CUP, que forma part de l'equip de govern municipal ha fet arribar la seva condemna "sense pal·liatius" els fets. En un comunicat distribuït a través de les xarxes socials, la formació recorden que la Policia Local ha de ser de proximitat amb una funció encaminada al benestar de la població i no ha de ser mai "una font generadora de conflictes".

Des del partit deixen clara la presumpció d'innocència dels agents, però exigeixen que la violència sigui sempre l'ultima opció "i sempre en legítima defensa". També reclamen que els cossos policials estiguin formats en antiracisme i gènere.

En una piulada, el regidor de la CUP i membre de l'equip de govern municipal, Pere Maruny, ha demanat plantejar el debat de quina policia "tenim i quina necessitem". " Igual que a la carrera d'Educació Social no s'hi sol inscriure el votant de Vox, a la policia també s'hi apunta un tipus de gent. Pensem-hi.", conclou la piulada.

La detenció

Els fets van passar pels volts de quarts de quatre de la tarda en un bloc de pisos molt proper a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons va relatar en Mahmadou, un dels implicats, els agents li van demanar que anés cap a casa ja que s'estava saltant el confinament. El jove, que estava amb una altra persona, assegura que va entrar cap al portal, moment en què el policia li va reclamar que s'identifiqués, però el noi s'hi va negar i va continuar caminant.

Ja dins del portal el policia el va agafar i el va treure cap a fora mentre ell s'intentava escapolir. Aleshores va venir el seu germà i va intentar evitar que els policies el tiressin a terra per arrestar-lo. En aquell moment, un dels agents va donar una puntada de peu al germà que va acabar caient a terra mentre l'apuntava amb una pistola elèctrica - l'Ajuntament va autoritzar-ne el seu ús fa pocs mesos -.

Aleshores, la mare i la germana menor de quinze anys van sortir al carrer i un dels agents va treure la pistola i va apuntar directament al cap de la mare dels dos nois i de la filla menor, en diverses ocasions. Finalment, els policies van marxar i els dos nois, acompanyats d'un amic, van anar a la comissaria de la Policia Local per reclamar els números de placa dels dos agents, per tal de denunciar-los demà als jutjats.

Entrevista de Ràdio Capital a Berahima Bachilly Sisay i Aissa Bachilly, implicats en els fets: