L'Ajuntament de la Bisbal suspèn els dos policies implicats en la polèmica detenció

Qualifica l'acció dels agents de ser "desproporcionada"

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha decidit apartar els dos policies locals que han intentat detenir dos joves que no complien el confinament a punta de pistola. L'equip de govern, format per Esquerra, la CUP i La Bisbal En Comú Podem ha pres aquesta decisió després de parlar amb els dos agents i els seus caps.
En un comunicat, l'equip de govern considera que es tracta d'una actuació "desproporcionada" i per això els suspèn de sou i feina a més d'obrir un expedient per tal d'investigar els fets, a partir de les imatges que han aparegut a les xarxes socials i les que puguin reproduir les càmeres dels propis policies.

Els fets han passat pels volts de quarts de quatre de la tarda en un bloc de pisos molt proper a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons ha relatat en Mahmadou, un dels implicats, els agents li han demanat que anés cap a casa ja que s'estava saltant el confinament. El jove, que estava amb una altra persona, assegura que ha entrat cap al portal, moment en què el policia li ha reclamat que s'identifiqués, però el noi s'hi ha negat i ha continuat caminant.

Ja dins del portal el policia l'ha agafat i l'ha tret cap a fora mentre ell s'intentava escapolir. Aleshores ha vingut el seu germà i ha intentat evitar que els policies el tiressin a terra per arrestar-lo. En aquell moment, un dels agents ha donat una puntada de peu al germà que ha acabat caient a terra mentre l'apuntava amb una pistola elèctrica - l'Ajuntament va autoritzar-ne el seu ús fa pocs mesos -.

Aleshores, la mare i la germana menor de quinze anys han sortit al carrer i un dels agents ha tret la pistola i ha apuntat directament al cap de la mare dels dos nois i de la filla menor, en diverses ocasions. Finalment, els policies han marxat i els dos nois, acompanyats d'un amic, han anat a la comissaria de la Policia Local per reclamar els números de placa dels dos agents, per tal de denunciar-los dilluns que ve als jutjats.

Entrevista de Ràdio Capital a Berahima Bachilly Sisay i Aissa Bachilly, implicats en els fets: