Palafrugell porta la lectura continuada de Josep Pla de la Diada de Sant Jordi al món virtual

Els que vulguin participar-hi es podran gravar durant un minut amb el mòbil i penjar-ho a les xarxes socials

La lectura continuada de Josep Pla a Palafrugell (Baix Empordà) pels volts de la Diada de Sant Jordi s'ha convertit en tot un reclam cultural. Durant els últims 15 anys s'ha celebrat de forma ininterrompuda al municipi. Aquest any, arran de la crisi sanitària i del confinament, el govern local ha optat per transportar-la al món virtual.

D'aquesta manera, tots aquells qui vulguin participar-hi podran enregistrar-se en vídeo llegint alguna obra de l'autor català amb una durada màxima d'un minut. Entre el 20 i el 23 d'abril l'hauran de publicar a les xarxes socials i utilitzar el hashtag #lecturapla2020 i etiquetar els perfils de l'Ajuntament i l'àrea de cultural (@ajpalafrugell, @PalafrugellCultura).

A nivell institucional, el mateix dijous 23 d'abril es penjaran vídeos amb diverses personalitats del món cultural i polític llegint fragments de la seva obra. La primera publicació es farà a les deu del matí i l'última a les vuit del vespre, marcant simbòlicament la durada de l'acte.

A partir d'aquesta iniciativa es vol mantenir un acte tradicional, malgrat les dificultats sanitaris i no interrompre els 15 anys d'història. Habitualment, aquest acte es feia entre les deu del matí i les dues de la tarda i hi participaven cares conegudes de la cultura i la política, però també associacions diverses i ciutadans voluntaris que s'apuntaven per fer aquesta lectura continuada en el Teatre Municipal de Palafrugell.