Un pacient amb coronavirus s'escapa de l'hospital Josep Trueta de Girona

El centre va avisar els Mossos d'Esquadra, que el van localitzar a casa seva

Segons informen des de l'Hospital Josep Trueta de Girona, un pacient –un home gambià- va entrar a urgències ahir al migdia amb simptomatologia de la covid-19. Des del centre se li van fer totes les proves necessàries i, després de confirmar-se que tenia coronavirus, l'equip mèdic va cursar el seu ingrés a la planta de medicina interna.
Va ser aleshores quan l'home va dir als metges que no volia ingressar, perquè volia evitar que la seva família de Gàmbia patís. Els professionals del Trueta van explicar-li els perills que corria en estar contagiat per coronavirus i van reiterar la necessitat que ingressés, a més de deixar-li clar que no podia marxar de l'hospital.
 
Però tot i això, l'home va escapar-se. Una estona més tard, quan es va detectar que el pacient s'havia fugat, una metgessa d'urgències va aconseguir localitzar un seu cosí i parlar-hi per telèfon. La doctora li va recomanar que el pacient tornés a urgències per ingressar.

Localitzat a casa seva

Després, des de l'hospital es va donar avís als Mossos d'Esquadra, donant-los una adreça i dient que era recomanable que el pacient tornés (tant pel seu estat de salut com per evitar contagis). Una patrulla dels Mossos va anar fins al domicili, on el va localitzar. Posteriorment, se'l va retornar al centre. Segons informa la policia, l'home havia explicat al seu familiar que havia decidit marxar de l'hospital perquè tenia gana i que ja hi tornaria l'endemà.
 
Des de l'hospital Josep Trueta subratllen que, com a centre obert, no poden retenir ningú en contra de la seva voluntat. "Des del centre, però tenim l'obligació de donar avís als Mossos d'Esquadra quan darrere una fuga hi ha un problema de salut pública, com en aquest cas es va fer", indiquen.