Ripoll ajorna la festa major i les celebracions del maig pel coronavirus

L'Ajuntament diu que la situació d'excepcionalitat de la pandèmia no permet fer actes

L'Ajuntament de Ripoll ha anunciat l'ajornament de les celebracions i actes programats per al maig d'aquest any per la situació d'alarma del coronavirus, incloent la Festa Major de Sant Eudald previst entre el 8 i 12 de maig i la Festa de la Llana i Casament a Pagès del cap de setmana següent. La decisió s'ha pres juntament amb la comissió de festes i el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) tenint en compte la situació d'excepcionalitat per la pandèmia. Tampoc es podran fer activitats que tradicionalment les entitats i col·lectius de la vila programaven durant el maig.
Des de l'Ajuntament de Ripoll remarquen que la situació no permet fixar noves dates al calendari perquè cal seguir l'evolució de la pandèmia i les recomanacions de les autoritats sanitàries. És el cas de la Festa Major de Sant Eudald, que s'havia de fer entre el 8 i 12 de maig. Avancen que aquest any el format serà més reduït i amb menys dies però "mantenint l’essència" de la festa major. "Es comptarà especialment amb les propostes artístiques de casa, i amb les iniciatives de les entitats i associacions de Ripoll", detallen en un comunicat.
 
Malgrat tot, afirmen que La Comi (comissió de festes) no s'atura i que estan treballant amb un programa d'activitats per fer celebrar un Sant Eudald "des de casa" i amb propostes per a totes les edats centrades sobretot l'11 de maig, dia del patró de Sant Eudald. Per la seva banda, el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) i la resta d’entitats també estan treballant en la recerca de noves dates per tal de realitzar les activitats que s'han hagut d'ajornar per l'estat d'alarma.