L'IPC a les comarques de Girona cau 1,1 punts i se situa en el -0,2%

Els majors descensos corresponen al preu de l'habitatge, l'aigua i l'electricitat i en el dels transports

La taxa interanual de l'IPC a les comarques de Girona va caure 1,1 punts al mes de març i es va situar en el -0,2%, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística.
Els majors descensos es van produir en l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i els altres combustibles, amb un 5,6%; junt amb el transport, amb un 2,8%. En canvi, van pujar els preus de restaurants i hotels, en un 2,5%; el dels aliments i begudes no alcohòliques, en un 2,8%, l'alcohol i tabac (+1,2%) i el vestit i el calçat (+1,2%). A Catalunya, la variació anual de l'IPC es va situar en el 0,0% després de baixar vuit dècimes, mentre que a l'Estat el creixement també va ser pla després d'un descens de set dècimes.
 
En els seus càlculs, l'Institut Nacional d'Estadística reconeix que la declaració de l'estat d'alarma el passat 14 de març genera un problema "sense precedents" a l'hora de definir l'IPC. Malgrat tot, l'INE recorda que la recollida de dades per elaborar l'índex es produeix durant les tres primeres setmanes de cada mes i, per tant, l'afectació en els càlculs és limitada. "La proporció de preus recollits és un 80%, així que la qualitat de l'IPC del mes de març és similar a l'habitual", assegura l'organisme.