Patrimoni tomba la instal·lació d'una antena al castell de Montsoriu

Aquesta ha de servir per dotar d'Internet i altres serveis a la fortificació quan obri al públic

És necessari que el castell de Montsoriu compti amb cobertura de telefonia mòbil i accés a Internet mitjançant la instal·lació d'una antena Wimax. Aquesta és la premissa que segueix la comissió de Patrimoni que exposa que les tecnologies han de servir per oferir continguts, controlar les visites i, en definitiva, obrir al públic aquest Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). El problema és que no es pot fer a qualsevol preu.

Miquel Sitjar ha explicat que la comissió de divendres va analitzar una proposta de l'Ajuntament d'Arbúcies però no tirarà endavant perquè no compleix amb els requisits exigibles a una instal·lació d'aquest tipus en el patrimoni històric. 'No conjumina les necessitats de protecció del castell amb la voluntat de portar-hi cobertura', ha explicat Sitjar.

Per aquest motiu, han tombat la proposta del govern local però no es tracta d'un no definitiu. Ara, el consistori i els tècnics del Departament treballaran en una nova proposta per poder instal·lar l'antena Wimax. Miquel Sitjar ha explicat que la primera opció és buscar un emplaçament pròxim al castell però que no sigui 'al bell mig' com la proposta actual. Si no és possible, ha exposat que buscaran la manera de reduir al màxim l'impacte visual en el conjunt històric.

El teulat de la Burés

La comissió de Patrimoni ha aprovat parcialment una proposta de rehabilitació de la Fàbrica Burés d'Anglès. Miquel Sitjar ha explicat que la restauració de la teulada és una proposta que ha arribat a la comissió ja consensuada i que li han donat el vistiplau. 'S'ha de fer perquè actualment no té teulada i hi plou a l'interior', ha detallat Sitjar.

El que no han autoritzat és la reforma de l'espai interior, que ha de servir per reordenar la fàbrica, museïtzar-l i convertir-la en un centre d'interpretació del patrimoni industrial d'Anglès. Segons Sitjar, 'no hi ha hagut temps material' per consensuar una proposta i la que tenien sobre la taula provoca 'dubtes'.