Girona anuncia els llocs i els dies que repartiran les mascaretes per als treballadors

L'horari d'entrega serà de sis del matí a dos quarts de cinc de la tarda

L'Ajuntament de Girona ha anunciat on repartirà les mascaretes als treballadors que demà tornin a iniciar la seva activitat professional i facin ús del transport públic.

La distribució es farà demà i dimecres, entre les sis del matí i dos quarts de cinc de la tarda, tant a l’accés a l’estació de tren convencional com a la del tren d’alta velocitat; així com a l’espai provisional de parada de busos habilitat al giratori de la plaça de Joan Brossa, on hi ha una parada de taxis. També es farà el repartiment en els autobusos de TMG que fan els trajectes urbans de Girona, i es donaran a aquelles persones que portin l’abonament.

Precisament pel que fa a la mobilitat pública, els busos mantindran els horaris i freqüències habilitats fins ara, amb un bus cada hora, i se seguiran aplicant les mesures de seguretat acordades. En aquest sentit, l’entrada s’efectuarà per la porta posterior del vehicle, només es podran validar abonaments i no es podran comprar bitllets senzills, i l’aforament del bus es limitarà a un terç de la seva capacitat total. En els propers dies s’analitzarà de nou el transport públic de la ciutat segons el volum de viatgers, si bé la voluntat és la d’intentar minimitzar-lo com a mesura per evitar la propagació del coronavirus.

Retorna la construcció

Pel que fa a les obres, a partir de demà els treballs en propietats privades es podran reprendre tenint en compte determinades circumstàncies, segons ha publicat el govern de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, no es podran fer obres quan en el mateix immoble hi habitin o hi treballin persones, si no és que es tracta de treballs excepcionals d'urgència. En canvi, sí que es podran dur a terme si l’edifici és buit o si tant les actuacions com els treballadors queden totalment aïllats de les persones que viuen o que són usuàries de l’edifici.

En aquest cas, caldrà garantir l’aïllament dels espais d’accés i circulació de treballadors i de materials a l’immoble, i el compliment de les condicions de seguretat pertinents.

Wifi obert, però amb reserves

En relació amb la campanya que l’Ajuntament de Girona va anunciar dijous passat perquè la ciutadania compartís wifi amb els alumnes que no tenen accés a Internet, el consistori recorda que cal adoptar mesures de seguretat abans de fer-lo públic.

És especialment important l’acord entre veïns, per exemple a través d’avisos en algun espai comú de l’edifici, on consti quina família necessita i quina ofereix wifi gratuït, de manera que es pugui controlar qui hi té accés.

En termes de seguretat, i tenint en compte la gran diversitat de xarxes wifi i de models de router existents al mercat, des del consistori es recomana consultar el web de cada fabricant per conèixer amb detall com procedir en l’obertura de la xarxa i complir alhora tots els requisits de seguretat possibles.

Sancions de confinament

Finalment, en matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra s’han aixecat 131 denúncies contra persones per incomplir el confinament entre diumenge i dilluns. A partir de demà, i arran de les noves directrius sobre el confinament, des de la Policia es reforçaran els controls als accessos de la ciutat, per verificar que els vehicles que entrin a Girona ho facin per algun dels motius permesos.