Comença el repartiment de mascaretes a usuaris del transport públic de Girona

L'acció també s'està desenvolupant a Figueres i Blanes

Voluntaris de Protecció Civil han començat a les sis del matí d'avui a repartir les mascaretes entre els treballadors que han tornat a la feina i havien d'agafar el transport públic a Girona per tal de protegir-se davant possibles contagis per coronavirus.

El repartiment s'ha fet a l’accés a l’estació de tren convencional com també a la del tren d’alta velocitat; així com a l’espai provisional de parada de busos habilitat al giratori de la plaça de Joan Brossa, on hi ha una parada de taxis. També s'ha fet el repartiment en els autobusos de TMG que fan els trajectes urbans de Girona, i es donen a aquelles persones que portin l’abonament.

Poc moviment de persones

A primera hora del matí eren pocs els usuaris que rondaven per l'entorn de l'estació. Els trens i els autobusos viatjaven pràcticament buits i la majoria dels usuaris, per no dir la total majoria, ja duien una mascareta de casa. El repartiment s'allargarà fins a dos quarts de cinc de la tarda i en cas d'encara quedar-ne, es repetirà demà amb el mateix horari.

Aquesta és una acció que també s'ha desenvolupat a les estacions de Blanes (Selva) i les de Figueres (Alt Empordà) que sumaran un total de 150.000 mascaretes. Pel que fa a la ciutat costanera el repartiment s’ha estat fent al vestíbul de l’estació, ja que la validació del tiquet l’han de fer tant els viatgers que pugen al tren en sentit Girona, com els qui han d’agafar un autobús-llançadora per poder continuar en direcció al Maresme.

S’han encarregat de repartir les mascaretes una desena de persones: voluntaris i voluntàries de Creu RojaJoventut de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa, i agents cívics adscrits a la Policia Local de Blanes.