Els robatoris i delictes cauen un 28% als carrers de Salt per la videovigilància

L'Ajuntament instal·larà vuit càmeres més al juliol, en total n'hi haurà 23 al municipi

L'Ajuntament de Salt ha analitzat el nombre de baralles, delictes, robatoris i actes vandàlics que hi va haver entre el maig del 2010 i el del 2011 als carrers del sector centre on actualment ja hi ha càmeres de videovigilància i els ha comparat amb els dels mateixos dotze mesos del 2011 i el 2012. Els resultats, ha detallat Torramadé, són "satisfactoris" perquè tot i que no han aconseguit la taxa zero, sí que han caigut un 28%. La davallada més espectacular és la dels robatoris, que han baixat un 62,5% en un any passant dels 32 del 2010-11 als 12 d'aquest darrer any.

Pel que fa a les baralles, han passat de 30 a 23, un 23,3% menys. L'alcalde, Jaume Torramadé, ha recordat que un dels objectius de col·locar les càmeres era dissuadir els delinqüents i "rebaixar la tensió" sobretot a la zona centre. En aquest sentit, considera que un 23,3% menys de baralles han contribuït a donar tranquil·litat als veïns i a millorar la sensació de seguretat. "És important que no hi hagi les baralles multitudinàries que hi havia hagut", ha asseverat l'alcalde.

El nombre de delictes comesos als carrers del sector centre on van instal·lar ara fa just un any set càmeres de videovigilància també han baixat i han passat de 63 a 50, un 20,6% menys. Finalment, els danys a la propietat, per exemple actes vandàlics, han baixat un 35,5%, de 31 el període 2010-11 a 20 entre maig del 2011 i el mateix mes del 2012.

L'equip de govern considera que aquestes dades són "objectivament bones", sobretot en un moment on la crisi econòmica impacta més fort i podria tenir com a efecte col·lateral l'increment dels delictes. A més, tant Torramadé com la tinent d'alcalde de Seguretat Anna Fusté han destacat que la davallada és a nivell general a tot el municipi i que la presència de càmeres no ha fet que es "desplacin" els delinqüents.

Salt destinarà 37.000 euros a instal·lar vuit noves càmeres de videovigilància al sector centre, a l'alçada del carrer Torras i Bages amb els carrers Ramon Sambola, Pacheco i Ramon i Cajal. Torramadé ha precisat que encara no donen per tancada la implantació de càmeres al municipi i que no descarten instal·lar-ne alguna altra més endavant. Amb aquestes vuit nou càmeres, Salt ja en té 23 a tota la població.

Després de l'increment de la tensió a Salt arran de conflictes entre veïns i de l'augment de la sensació d'inseguretat, Torramadé considera que aquestes mesures dissuasives han servit per "rebaixar" aquesta crispació. "No n'hi ha prou, hem de continuar en aquesta línia", ha afirmat l'alcalde.

Una altra mesura és la campanya de patrullatge policial dins els blocs de pisos. Torramadé ha anunciat que estan satisfets de com està funcionant aquesta mesura els primers mesos d'entrada en vigor i que, de fet, preveuen incorporar una dotzena de comunitats de veïns més.