Declaren els dos caps del Consorci de la Costa Brava imputats per 'humiliar i vexar' l'exgerent

A banda de la causa penal, també hi ha una demanda al tribunal social per comiat improcedent que arribarà a judici aquest mes

Manel Serra, que també va ser president de Caixa Girona durant el procés de fusió amb 'la Caixa', va deixar de ser gerent del Consorci de la Costa Brava el 29 de novembre de l'any passat, després de 28 anys. El president del Consorci, Carles Pàramo, va decidir apartar-lo de la feina i va argumentar que era perquè en teoria el càrrec s'havia de renovar cada 4 anys i perquè volien renovar la gestió de l'ens. Alguns alcaldes i sectors del PSC, però, ho van atribuir a discrepàncies polítiques.

El relleu al capdavant del Consorci ha acabat arribant als Jutjats de Girona per dues vies, d'una banda a través d'una demanda per comiat improcedent davant del tribunal social i, de l'altra, per un querella contra dos càrrecs de l'ens per suposats delictes contra la intimitat i secret de comunicacions, coaccions, prevaricació i revelació de secrets professionals.

Després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Girona, admetés la querella a tràmit va obrir diligències. Dimecres va declarar el mateix querellant, Manel Serra, i també un informàtic del Consorci de la Costa Brava com a testimoni. Aquest dijous ha estat el torn dels dos imputats, el secretari Jordi Batllori i el cap dels serveis jurídics Pere Saló. Han arribat acompanyats del seu lletrat, Carles Monguilod, que ha explicat que respondrien totes les preguntes sobre el cas perquè no tenen res a amagar. Segons Monguilod, "la transcendència penal és inexistent" i no hi ha cap "conducta castigada penalment que se'ls hi pugui imputar".

Una versió totalment oposada a la que sosté el mateix Serra. El seu advocat, Benet Salellas, ha explicat que Batllori i Saló van tenir un actitud "barroera i indigna" cap a una persona que treballava al Consorci dels de 1983 i que, a més, tenen implicació penal. Segons els querellants, els dos imputats van retenir la correspondència del gerent durant gairebé una setmana. "Continuava essent gerent perquè no va rebre la carta d'acomiadament fins el 29 de novembre", ha detallat Salellas. Tot i això, segons ressalta, els dos imputats es van apoderar de la correspondència de Serra. "El que no es pot fer és bloquejar la correspondència d'una persona, per més que sigui l'adreça de la feina", ha afirmat el lletrat.

A banda de retenir-li el correu, en la querella també van denunciar que durant temps havien coaccionat Serra perquè deixés el càrrec com a gerent i, per exemple, van canviar el pany perquè no pogués accedir al seu despatx i també van manipular les claus personals d'accés al sistema informàtic. Unes actituds que, segons Salellas, tenien com a objectiu final "humiliar i vexar" Manel Serra. "El van maltractar en la fase final de relació amb el Consorci, i han de respondre dels delictes que van cometre", ha afirmat l'advocat.

Salellas s'ha mostrat convençut que la demanda per comiat improcedent que van presentar davant del jutjat social es resoldrà a favor seu. "La vista serà aquest mes i estic convençut que hauran d'ordenar la seva reincorporació", ha afirmat el lletrat. Mentrestant, la causa penal tira endavant i un cop acabada la fase d'instrucció, el jutge haurà de resoldre si el cas arriba a judici.