ERC fa una crida a seguir amb el #novullpagar i diu que el Govern 's'equivoca d'enemic'

Marta Rovira creu que l'executiu català hauria de "posar-se al costat de la gent"

Rovira ha afirmat que el Govern "s'equivoca" multant tota la gent que ha decidit seguir la campanya #novullpagar. Segons la secretària general d'ERC, "el que fa la ciutadania amb aquest petit gest és posar una vegada més sobre la taula la situació que viu Catalunya d'espoli fiscal" i, per aquest motiu, "el Govern s'hauria de posar al seu costat".

"Catalunya paga peatges en infraestructures deficitàries, Catalunya paga peatges amb les taxes universitàries, en educació i sanitat, i creiem que el que hauria de fer el Govern és no multar les persones que denuncien una cosa injusta", ha manifestat Rovira. Per la secretària general d'ERC, el que hauria de fer l'executiu català és "aprofitar aquesta força perquè aquesta situació d'espoli fiscal sagnant s'acabi d'una vegada per totes".

De la seva banda, Joan Tardà ha afirmat que "el que ha fet el conseller Puig és de botifleret i es tracta d'una submissió a Abertis". Tardà ha expressat que "si creuen que amb aquestes amenaces faran que la ciutadania deixi de tenir la percepció que ens prenen el pèl, van errats" perquè "si no surt per aquí, surt per allà, però estem en un moment en què la ciutadania n'està farta".

A més, Tardà ha avançat que hauran d'estudiar si la mesura d'interposar una multa de 100 euros a les persones que decideixin no pagar els peatges és legal. Així, el diputat al Congrés ha demanat a la gent que "no s'espanti" i ha cridat a "ICV, el PSC i les bases de CiU que s'apuntin a donar suport a una reclamació ciutadana que és espontània perquè parteix de la indignació de les persones".

Centenars de ciutadans s'han adherit al llarg dels últims dies a la campanya #novullpagar, que consisteix en negar-se a pagar els peatges catalans, com a senyal de protesta pel greuge que suposa la ràtio d'autopistes de pagament que hi ha a Catalunya respecte la resta de l'Estat. Aquesta campanya compta amb el suport de Solidaritat Catalana per la Independència i d'Esquerra Republicana de Catalunya.