ERC demana a l’ACA la posada en marxa de la depuradora de Quart i el col·lector de Fornells

Capdevila valora positivament que l'ens hagi posat en funcionament depuradores fins ara aturades, com la de Parlavà i Vidreres

La diputada d’ERC per Girona, Carme Capdevila, ha celebrat que l’ACA hagi avançat l’anunci de què està disposada a posar en funcionament depuradores gironines que fins ara tenien aturades, com ara la de Parlavà (Baix Empordà) o Vidreres (la Selva). Precisament, aquest anunci s’ha fet després que Esquerra presentés un informe sobre les depuradores i els col·lectors gironins que estaven construïts i que no s’havien posat en marxa encara.  També els republicans van presentar una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya demanant la posada en funcionament de les 20 depuradores i col·lectors que estan construïts a les comarques gironines però estan sense funcionar.

Tot i això, els independentistes troben a faltar el mateix anunci de posada en funcionament sobre algunes instal·lacions tant important com la de la Creueta, que ha de servir per tractar les aigües residuals de Quart, així com també la connexió del col·lector de Fornells de la Selva (Gironès) amb la depuradora de Girona.

Capdevila ha tornat a preguntar al Govern “Què és més car? El cost de la no actuació o la posada en funcionament de les depuradores i col·lectors construïts? La resposta és evident perquè no podem permetre que hi hagi municipis que hagin de continuar tirant les aigües residuals al riu”. A més, la diputada ha afegit que “des d’ERC demanen al Govern que no ho aturi tot, sabem que hi ha crisi, però no podem fer que aquesta sigui l’excusa que utilitzi el Govern sent inoperant en qüestions mediambientals”.

Els republicans asseguren que  estaran atents a la proposta que fa l’ACA sobre el cofinançament de projectes amb els ajuntaments. Aquest sistema podria consistir en un cànon de l’aigua per refinançar les depuradores, i que per tant, repercutiria als ciutadans en concepte de manteniment, cosa que podria significar duplicar el que aquests ja paguen mitjançant un impost com és el cànon d’infraestructures hidràuliques, segons apunten d'Esquerra.  Capdevila ha dit que "hem de vigilar que això no signifiqui un augment de taxes als contribuents o un traspàs del problema als ajuntaments".