RIpoll podria posar Internet als escolars que hi no tinguin accés

L'Ajuntament demana als veïns que obrin les xarxes wifi durant unes hores al dia

L'Ajuntament de Ripoll ha detectat que hi ha algunes famílies del municipi que no disposen de connexió a internet per cap mitjà. Aquesta situació preocupa especialment al consistori tenint en compte que a partir del dimarts 14 d'abril es reprendrà el curs escolar a distància.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ja està acabant d'enllestir una proposta que permetria instal·lar una connexió a internet a totes les famílies amb alumnes que no tenen vies per accedir-hi. Es tracta d'una mesura temporal mentre duri el curs escolar a distància. La detecció d'aquests casos es fa des de diversos àmbits de la comunitat educativa i dels serveis socials del municipi. A l'hora de tirar endavant la mesura, es prioritzaran les famílies que tinguin fills a partir de cicle mitjà de primària i fins a batxillerat o cicles formatius.

Per altra banda, l'Ajuntament ja ha engegat una campanya per demanar als veïns que obrin les seves xarxes wifi de casa de deu a una del matí. Des del govern local han volgut emmarcar aquesta petició com una acció solidària dels ciutadans davant d'aquelles persones que no poden accedir a internet normalment. D'aquesta forma, els alumnes podrien veure i descarregar-se tot el material escolar i, a la vegada, seguir les activitats a distància com la resta de companys de la seva classe.