El Govern dubta que ampliar les vedes biològiques sigui la solució a la crisi de la pesca

Jordi Aurich creu que el sector pesquer s'ha "d'autoregular" per assegurar la supervivència i aconseguir cobrir costos

La situació del sector pesquer és molt delicada arran de l'augment dels costos, sobretot del preu del carburant, i pel descens del preu que es paga pel peix fresc a les llotges. Aquests dos factors, han provocat fins i tot que algunes barques hagin decidit no sortir a pescar algun dia perquè no sabien segur si podrien cobrir les despeses.

El Govern creu que el mateix sector ha de veure quines són les seves necessitats i apostar per una "reestructuració" que garanteixi la supervivència. El director dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich, ha explicat que la federació de confraries i la direcció general de pesca es reuneixen setmanalment per mirar d'adoptar les mesures necessàries perquè sortir a pescar torni a generar benefici.

Les mesures podrien ser, per exemple, reduir la flota pesquera que hi ha actualment o que hi hagi menys pescadors promovent prejubilacions. Aurich ha explicat que la flota de la Costa Brava ja s'ha dimensionat a la baixa, és a dir, que hi ha menys barques però, per contra, tenen més potència. Això vol dir que poden anar a pescar més lluny de la costa però la part negativa és que gasten més combustible. "Potser han d'avaluar si aquest és el model que més els convé", ha afirmat Aurich.