La UdG es prepara per acabar el curs a distància

Els professors estan adaptant les assignatures i també els mètodes d'avaluació

La Universitat de Girona (UdG) ha activat un protocol per seguir el curs a distància per si no es pot finalitzar el curs de forma presencial. El vicerector de Comunicació de la UdG, José Antonio Donaire, ha afirmat que "el retorn es mesura en mesos" i per això la universitat s'ha dotat d'aquest sistema.
De moment, els professors ja han començat a adaptar totes les assignatures perquè es puguin seguir de forma telemàtica. També ha suposat un canvi en el sistema d'avaluació, com per exemple en el seguiment i puntuació de les pràctiques, els treballs de final de grau o les tesis doctorals. Donaire també ha detallat que s'està treballant per mantenir la recerca a distància.
 
El vicerector ha assegurat que aquest pas és "un repte" per al centre però que els pot oferir "moltes oportunitats de cara al futur". Per això ha demanat comprensió a tots els treballadors i alumnes de la universitat i ha recordat que "el sistema no-presencial suposa un esforç molt important" per a tothom. A hores d'ara, la UdG no descarta que el final de curs es pugui tornar a fer des de les aules, però si més no ha optat per adaptar el que queda d'any acadèmic per fer-lo de forma telemàtica.

De la mateixa manera, la universitat gironina també ha recordat que la biblioteca i la resta de serveis que ofereix la universitat hauran d'estar actius en la mesura del possible, però sempre amb el "teletreball com a sistema de funcionament laboral".