Girona incia una campanya per millorar la convivència entre els veïns durant el confinament

La Policia Municipal ha rebut centenars de queixes per crits, música o soroll d'animals

Abaixar el volum de la música, rentar amb més freqüència el animals domèstics i vigilar que no facin soroll, vigilar de no cridar a casa o fer servir els electrodomèstics durant el dia per respectar les hores de descans del veïns són algunes de les recomanacions que fa l'Ajuntament de Girona als seus ciutadans durant el confinament pel coronavirus.

Es tracta d'una campanya per fomentar la convivència veïnal que ha engegat aquest dimecres el consistori local amb l'objectiu de frenar el nombre de queixes que fan alguns gironins per molèsties dels seus veïns.

A més, la campanya demana als ciutadans que abans de trucar a la Policia Municipal intentin dialogar amb els veïns i que utilitzin l'empatia per intentar comprendre les diferents situacions que hi ha a cada llar. L'Ajuntament de Girona ha engegat aquesta campanya després que durant els quinze dies de confinament ja s'han fet 96 requeriments. De tots ells, el cos policial ha hagut d'intervenir en 64 casos en què els agents han intentat mediar entre els veïns afectats.

D'aquesta manera, els agents han posat en pràctica les habilitats sobre mediació que fa poc van adquirir en un curs de formació amb l'objectiu de poder resoldre aquest tipus de conflictes, com a part de l'aposta per aconseguir més dels agents de proximitat. Tot i així, la Policia Municipal de Girona ha acabat posant tres denúncies per conflictes que no s'han acabat resolent.

L'Ajuntament de Girona ja ha començat a repartir digitalment tríptics i cartells informatius centrats en aquesta campanya de convivència veïnal a diverses associacions del territori, com la Cambra de la Propietat, el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona o el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona. La intenció és que aquestes entitats distribueixin el material entre els seus associats amb l’objectiu que arribi al conjunt de veïns i veïnes de la ciutat.

Pel que fa a les sancions per incomplir les instruccions de confinament i sortir al carrer de manera no justificada, en el dia d’ahir es van aixecar entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra 62 actes més. En total, s’ha superat el miler de denúncies, que ara ja en són 1.018 a la ciutat de Girona.