La Policia Municipal de Girona ha rebut 183 queixes per problemes de convivència com sorolls o crits

Les dades recollides comprenen des del primer dia de confinament i fins avui

La Policia Municipal de Girona ha recollit en la darrera setmana un total de 183 queixes per part de veïns per problemes de convivència relacionats amb sorolls o crits. Les dades recollides, que ha tingut accés aquest diari, comprenen els primers dies de confinament per coronavirus i fins avui.

La ordenança de sorolls i convivència de l'Ajuntament de Girona recull en el seu article 24 el respectar el descans dels veïns entre les deu de la nit i les vuit del matí. Són molts els casos registrats els últims dies de festes o actuacions musicals en alguns balcons de carrers cèntrics. Amb tot, els agents municipals no han efectuat cap sanció a dia d'avui.

Major confinament aquest cap de setmana

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest matí que ningú es desplaci durant el cap de setmana a les seves segones residències i que es quedin a casa seva confinats.

Torra diu haver donat ordre als Mossos d'Esquadra a través del conseller d'Interior, Miquel Buch, per "imposar les multes més elevades" a totes aquelles persones que siguin enxampades a les carreteres catalanes a partir de les tres de la tarda d'avui i fins a les nou de la nit del diumenge.

"És totalment imprescindible quedar-se a casa i demostrem així solidaritat amb tota la ciutadania. Tenim els hospitals comarcals en estat precari, com la resta del sistema sanitari, i no podem provocar cap focus de conflicte allà on no cal provocar-lo, per tant, que tothom es quedi a casa", ha dit el president.