Els germans Roca obren una gelateria al centre de Girona amb postres del Celler

Divendres inauguren 'Rocambolesc', on es poden comprar postres del restaurant a preus accessibles

"La finestra del Celler a peu de carrer". D'aquesta manera defineix Jordi Roca, l'especialista en postres del restaurant, el nou projecte dels germans Roca. La cara visible del 'Rocambolesc' és el petit dels germans, en Jordi, que reconeix però que darrera hi ha la complicitat de tot l'equip del restaurant.

"Teníem moltes ganes de sortir d'alguna manera del restaurant i fer una finestra del Celler a peu de carrer", ha detalla Roca, que assegura que Girona és el "lloc ideal" per ser la ciutat que els ha vist néixer.

Els productes que es podran degustar a la gelateria són traduccions o interpretacions de les postres més famoses del restaurant i que ara es converteixen en gelats. Tots els gelats s'elaboren al restaurant amb els mateixos productes que es fan les postres i després es porten fins al centre de Girona, a la gelateria 'Rocambolesc', on es venen. "Usem productes ecològics i fins i tot transportem els gelats fins aquí amb una bicicleta que incorpora una nevera", ha explicat Roca.

La carta de gelats del 'Rocambolesc' ofereix sis tipus: gelat làctic, sorbet de mandarina, gelat de xocolata, gelat de poma al forn, sorbet de maduixa i gelat de vainilla. Uns productes que després es complementen amb 'toppings' i salses que el mateix Jordi Roca recomana com a més adients per a cada gelat. "Acabem creant gelats amb cert rotllo", admès el 'postrer'.

Un dels gelats que es podran degustar deriva del 'postre làctic', una de les postres més famoses del restaurant. A partir de la llet d'ovella de la raça ripollesa, es crea un gelat que s'acompanya amb dolç de llet, guaiaba i amb cotó de sucre que es fa al moment a la botiga.

Lluny de presentar preus estratosfèrics, els productes que es venen al 'Rocambolesc' estan en la línia de qualsevol gelat que es pugui comprar a gelateries de la ciutat (de 2,7 a 4,5 euros). Fins i tot també s'ha pensat en formats de gelats per emportar i, tal i com ha explicat Roca, també es podrà comprar per emportar el 'postre làctic', del qual en surten sis racions.

Un projecte irreverent i divertit

"Volem que sigui un projecte divertit, infantil, ingenu i informal del Celler a peu de carrer", ha explicat Jordi Roca que reconeix que el local mostra la filosofia del restaurant. "La nostra filosofia sempre ha estat la de treure ferro a les coses, fugim de l'encotillament i aquest local n'és la prova", ha reivindicat Roca.

De fet, l'estètica del local és fidel a aquesta definició. La decoració emula una antiga gelateria i s'hi poden veure caramels de colors que guarneixen els prestatges, un carro antic de gelats on s'exhibeixen els productes, una màquina de fer cotó de sucre o una antiga bicicleta amb un banquet incorporat on asseure's per esperar la tanda.

El petit dels germans Roca ha assegurat que el 'Rocambolesc' està obert a tothom i que no és un local pensat per a les persones que ja coneixen els sabors i els productes del restaurant. "Obrim les portes de la gelateria de bat a bat per a tothom que vulgui passar una estona dolça i divertida", ha declarat Roca, que no descarta que si aquest projecte rutlla bé es puguin obrir altres gelateries.

Més que gelats

A banda de gelats, al 'Rocambolesc' també s'hi podran trobar altres productes del Celler de Can Roca. Per exemple, també s'hi podrà comprar publicacions que s'han fet sobre el restaurant, vins, caramels i també els perfums creats per Jordi Roca, com el 'núvol de llimona'.

La gelateria, situada al carrer Santa Clara a tocar del carrer Hortes, obre les portes divendres a la tarda amb una inauguració que comptarà amb la presència dels tres germans Roca.