Catalunya rebrà aquest 2012 el doble de turistes ucraïnesos que l'any passat

Natalie Tours traslladarà enguany més de 30.000 visitants d'Ucraïna a l'Estat, la majoria a les platges catalanes

El touroperador Natalie Tours ha començat a operar aquest mes d'abril els enllaços amb els aeroports de Kiev, Donetsk i Kharkov i l'Aeroport del Prat. També hi ha dos enllaços des de Kiev a Palma i Tenerife. L'operador preveu doblar enguany l'oferta de places d'avió amb destinació a l'Estat, la qual cosa permetrà passar de 16.000 turistes a entre 32.000 i 35.000 visitants. L'operativa es mantindrà fins a finals d'octubre.

Es calcula que el 80% del total de visitants previstos es quedaran a Catalunya -la meitat a la Costa Brava i l'altra meitat a la Costa Daurada-. Joan Pascual, director general de NT Incoming -agència receptiva líder de turistes russos i ucraïnesos-, ha explicat que l'any passat el 70% dels turistes ucraïnesos que van portar a Catalunya es van quedar a la Costa Brava -Lloret de Mar, Blanes o Tossa- i assegura que enguany es vol potenciar la Costa Daurada.

De la seva banda, la directora general de Natalie Tours, Natalia Vorobieva, ha descartat que els vols s'operin als aeroports de Reus o Girona. "Tenim previstos només vols a l'Aerport de Barcelona i això depèn de la logística perquè està situat al bell mig de les dues destinacions: la Costa Brava i la Costa Daurada".

Natalia Vorobieva ha destacat que el futur del mercat ucraïnès a l'Estat és "molt prometedor", i creu que en uns cinc anys podria situar-se en un volum de visitants equivalent a la meitat del que representa actualment el mercat rus a l'Estat espanyol -un milió de turistes l'any-. A més, amb unes perspectives de creixement del PIB del 4,8% anual -segons l'FMI- Vorobieva pronostica que el mercat d'Ucraïna té unes grans possibilitats de futur. L'ex república soviètica té uns 45 milions d'habitants, en front dels 140 milions de Rússia.

En termes generals, Natalie Tours preveu portar cap a l'Estat espanyol entre un 35 i un 40% més de turistes de l'est d'Europa. Pel que fa al mercat rus, l'any passat van transportar uns 200.000 turistes cap a l'Estat. Els responsables turístics també han destacat que el creixement serà possible per l'agilització dels tràmits de gestió de visats que s'estan realitzant a l'ambaixada espanyola a Kiev. Vorobieva ha celebrat que l'ambaixada augmenti el personal per poder donar resposta a la creixent demanda prevista.

Turistes de llarga estada i d'alt poder adquisitiu

El delegat de l'Agència Catalana de Turisme a Moscou, Josep Maria Perramón, ha destacat que el 65% dels visitants ucraïnesos corresponen a un perfil de turisme familiar "que encaixa perfectament amb el model pel qual aposta la Costa Daurada". A més, ha apuntat que aquests turistes realitzen un promig de 12 pernoctacions i que fan una despesa mitjana de 1.700 euros per persona adulta, molt per sobre de la de britànics o alemanys.

"Són unes xifres força importants en un moment de crisi, que ens ajudaran a millorar i professionalitzar-nos, i a oferir millors prestacions i a ser més eficients", ha subratllat. En aquest sentit, Perramón ha afirmat que 35 de cada 100 turistes ucraïnesos que visiten Catalunya hi tornen en un futur. Aquests visitants destaquen també per mostrar un destacat interès en la gastronomia, l'enologia, les compres, la cultura o les excursions -entre les quals destaquen el Museu Dalí, PortAventura i la ciutat de Barcelona i Gaudí-.

Congrés a la Costa Daurada

El touroperador rus Natalie Tours reuneix des d'aquest dimarts i fins dissabte els directors de 130 agències de viatge d'Ucraïna a la Costa Daurada. La trobada, que té el seu epicentre a l'Hotel Estival Park II de la Pineda (Vila-seca) combinarà visites als principals atractius turístics i conferències sobre el desenvolupament del negoci. Els responsables de l'operador han escollit la Costa Daurada com la primera seu d'aquesta trobada anual itinerant entre les destinacions estratègiques del touroperador líder en turisme rus.