L'Hotel Trias de Palamós acollirà pacients que han rebut l'alta per coronavirus i s'han de confinar

També hi haurà personal sanitari infectat

L'Hotel Trias de Palamós (Baix Empordà) acollirà a mitjans de la setmana que ve els pacients que han rebut l'alta per coronavirus, però que han de seguir el confinament per seguretat.
Es tracta d'un establiment amb 83 habitacions que ja s'està adequant per poder rebre aquelles persones que no poden garantir les mesures de seguretat necessàries per evitar nous contagis dins del seu domicili, durant els dies que estiguin tancats. A l'hotel també s'hi allotjarà personal sanitari que ha estat infectat i que, com la resta, ha de seguir amb el confinament. L'objectiu és evitar que durant l'estada al domicili es pugui infectar alguna persona de l'entorn del malalt, per això se'ls aïllarà de manera segura fins a passar la quarantena.
 
Aquest és el segon hotel que els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà fan servir per abordar la crisi sanitària. L'altre és el Vostra Llar, també de Palamós on ahir es van traslladar dinou avis del geriàtric de Palafrugell.

En aquest cas, però, no està previst que aquest establiment aculli persones contagiades, sinó que serveix com a recurs per ubicar els usuaris de la residència Palafrugell Gent Gran que tenen més autonomia. D'aquesta manera s'alliberen places del geriàtric que s'ha reconvertit en una unitat de convalescència per malalts amb coronavirus. En aquest equipament s'hi han destinat de manera excepcional 30 places per aquesta finalitat.

Els dos hotels s'han preparat i adaptat per a poder atendre a aquests usuaris amb l'equipament, professionals i serveis necessaris que inclouen serveis d'alimentació, bugaderia, neteja i gestió de residus, que també prestarà l’empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel. També hi haurà un responsable administratiu del centre per a la coordinació de tots els serveis.

En aquests moments, a l'hospital de Palamós hi ha divuit pacients ingressats amb la covid-19 i catorze més sospitosos de tenir la malaltia (i que estan pendents de rebre els resultats del test). A més, hi ha trenta professionals del SSIBE, tant sanitaris com d'altres empreses del grup, que han donat positius en coronavirus. D'aquests, un està ingressats a l'hospital de Palamós. I finalment, el grup té 72 professionals aïllats a casa seva de manera preventiva.