Demanen 9 anys de presó a l'acusada d'intentar matar l'alcalde de la Vall de Bianya amb un ganivet

El fiscal també vol que la dona no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 18 anys

El cas arribarà a judici a l'Audiència de Girona a finals d'aquest mes. Segons recull el fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals, l'acusada havia concertat per al 4 de maig una reunió amb l'alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets (CiU). Cap a les 12 del migdia, la dona acompanyada de la seva mare va anar a l'Ajuntament i, amb aparent normalitat, va entrar al despatx del llavors alcalde.

Una vegada es van quedar sols dins el despatx, la dona va treure un ganivet de tallar pernil que duia amagat dins la bossa de mà. L'arma feia 37 centímetres de llargada i tenia una fulla de 24 centímetres. Llavors, ganivet en mà, va rodejar la taula i es va abalançar sobre l'alcalde que en aquell moment estava assegut. Mentre li cridava "et mataré" li va intentar clavar el ganivet entre el melic i el pit.

Busquets va poder repel·lir l'atac perquè, segons detalla el fiscal, amb la mà esquerra va poder agafar-li el braç amb el que intentava clavar-li el ganivet mentre la subjectava per l'esquena amb amb l'altra mà, la dreta. Tot i això, l'acusada no va desistir i va forcejar amb l'alcalde per intentar alliberar-se i clavar-li el ganivet.

Mentre forcejaven va entrar al despatx el tècnic municipal de turisme i, poc després, el primer tinent d'alcalde i, entre els tres, van aconseguir treure-li el ganivet i reduir-la fins que fan arribar els Mossos d'Esquadra.

Com a conseqüència de l'agressió, l'alcalde va patir un trastorn d'estrès agut provocat per un fet traumàtic que s'hauria pogut convertir en crònic si no hagués rebut atenció professional. Albert Busquets va deixar de ser alcalde de la Vall de Bianya en les darreres eleccions després de governar la població durant 12 anys.

Per aquests fets, el fiscal demana que condemnin Montserrat T. D. a 9 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i atemptar contra un membre d'una corporació local. A més, també vol que la condemna impliqui que no es pugui apropar a la víctima a menys de 500 metres ni comunicar-s'hi per cap mitjà durant 18 anys.