Allau de donacions al Trueta: guants, gorres, menjar, mascaretes o bates

La solidaritat entre els gironins s'ha disparat aquests dies

La solidaritat de veïns i empresaris gironins envers els professionals sanitaris s'ha disparat els darrers dies durant la ciris del coronavirus. Un exemple d'això són les aportacions que han rebut a l'Hospital Josep Trueta de Girona on les accions es compten per desenes.

El centre hospitalari intenta fer-les visibles a través de Twitter però hi ha moments en que no donen a l'abast. Recentment han saltat als mitjans de comunicació grans donatius com les 3.000 mascaretes que va fer entrega la comunitat xinesa del barri de Santa Eugènia, les deu tauletes perquè familiars i infectats amb coronavirus es poguessin comunicar, els cinc palets de paper de WC o bé la cessió d'apartaments perquè els sanitaris puguin dormir lluny dels familiars i així evitar contagis.

Amb tot, n'hi ha d'altres que no han tingut tanta visibilitat però són igualment destacables. Responsables de Càtering Vilanova van fer ahir una donació de guants i bates per a protegir els sanitaris. Una família anònima de Girona va dirigir-se al centre per entregar mig centenar de mascaretes, mentre que l'Escola Politècnica Superior de la UdG va lliurar etanol, glicerina i aigua oxigenada per poder fabricar gel hidroalcohòlic.

També han rebut menjar divers; com ara una caixa de xuixos provinents de la Pastisseria Armengol, brownies d'El Ginjoler (juntament amb guants de nitril) o teules de xocolata de Casa Cacao. Finalment, El Celler de Can Roca ha fet entrega de més guants, que se sumen als gorres de World Wide Ice Professionals i l'Hotel Carlemany que, a més, també va fer donació de casquets, polaines i guants.