Una empresa dona deu tauletes al Trueta perquè els pacients de coronavirus i familiars es comuniquin

Girona Fibra de Besalú treballa amb l'equip d'informàtics del centre

L'hospital Trueta de Girona comptarà a finals de setmana amb deu tauletes que permetran comunicar online pacients ingressats amb coronavirus i els seus familiars.

És una donació de l'empresa Girona Fibra amb seu a Besalú (Garrotxa) que ha volgut aportar el seu granet de sorra davant la necessitat que els va traslladar el cap del servei de Cardiologia de l'hospital, Ramon Brugada. "No tenim prou vestits de protecció per als professionals, no podem permetre que els familiars visitin els aïllats (els vestits son d'un sol ús) i hem de buscar un mètode de comunicació", explica el cardiòleg.

Com que el sistema wifi de l'hospital no podria aguantar videoconferències, s'han demanat targetes SIM a la Generalitat per posar-les a les tauletes i comunicar-se utilitzant un programa gratuït de Google que permet fer videoconferències. Es preveu que a finals de setmana les tauletes puguin entrar en funcionament com a prova pilot.

L'equip mèdic serà qui decidirà la distribució de les tauletes i des del centre agraeixen la donació tot dient que "de ben segur que farà més fàcil l'estada dels pacients que han d'estar aïllats pel coronavirus".

El responsable de Girona Fibra, Estanis Sarquella, detalla que ja estan buscant la manera d'aconseguir-ne més i especifica que és indispensable que puguin anar amb targeta SIM. "Si arriben més tauletes seran molt benvingudes", subratlla.