Ofereixen apartaments als treballadors del Trueta i el Santa Caterina per evitar contagiar familiars

Es gestiona des de la direcció d'infermeria de l'hospital universitari

Els treballadors sanitaris dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt tindran a la seva disposició de forma gratuïta un seguit d'apartaments per a fer-ne ús i així no haver de desplaçar-se fins als seus domicilis.

La mesura, que l'ha anunciat el cap de cardiologia del Trueta, Ramon Brugada, a través de la seva compta de Twitter, és una mesura preventiva per tal d'evitar que els empleats posin en risc al seus familiars i es puguin contagiar de coronavirus. Per a fer-ho només s'han de posar en contacte amb la direcció d'infermeria de l'hospital universitari.

Aquesta proposta arriba després que ahir es va anunciar una ampliació de llits per atendre pacients crítics amb necessitat de ventilació mecànica invasiva. Per fer front a aquest increment de pacients crítics, el Trueta ha reconvertit  l’Hospital de dia polivalent i l’Hospital de dia d’endocrinologia en un espai per atendre aquest tipus de pacients. A més, té definit un pla per anar adaptant nous espais per acollir pacients crítics, en cas de necessitat i segons la disponibilitat de personal i de l’equipament sanitari necessari per a la correcta atenció, com ara respiradors.

Els hospitals comarcals també han fet les seves adaptacions internes, per tal de poder atendre pacients més greus, l’atenció dels quals recaurà principalment als professionals d’anestesiologia i d’urgències, que treballaran conjuntament. Així, s’ha establert un sistema de suport telefònic a càrrec dels metges intensivistes del Trueta als hospitals comarcals.