Santi Vila presentat oficialment com a candidat de CiU per Girona

Eudald Casadesús ha avalat al candidat i assegura que servirà com a 'revulsiu'

Fi de les especulacions. Després que diferents noms com el de Carles Puigdemont, Xavier Crespo o el del mateix Eudald Casadesús sonessin com a futurs candidats de CiU per Girona, aquest divendres a la tarda Felip Puig ha anunciat oficialment que serà l'alcalde de Figueres i diputat al Parlament, Santi Vila, qui encapçalarà la llista de la federació nacionalista per a les pròximes eleccions. El president de la federació a les comarques gironines, Eudald Casadesús, ha afirmat que és la millor decisió i està convençut que Vila actuarà com a revulsiu per recuperar la confiança entre la política i els ciutadans.

Així, CiU recorre a la proximitat com a clau per a la pròxima cita electoral. 'En aquest moment els únics que s'escapen del descrèdit són els alcaldes', ha afirmat Casadesús que afirma que per a la ciutadania els líders municipals són els 'més pròxims, els que estan a peu de carrer i els que són capaços de resoldre els problemes del dia a dia'. Per aquest motiu, afirma que se sent 'còmode' dipositant la confiança en Santi Vila perquè serà capaç de transmetre a la ciutadania 'missatges creïbles'.

D'aquesta manera Eudald Casadesús no repeteix com a candidat per Girona. 'Si em pregunten si m'hauria agradat ser candidat he de respondre que sí, però analitzant el que convé a Catalunya i a les comarques gironines, crec que hem pres la decisió que s'havia de prendre', ha afirmat Casadesús que afegeix que Santi Vila 'sap que té tot el recolzament'. També el de tot l'executiu que en la reunió extraordinària d'aquesta tarda han donat el suport unànime a Vila.

Santi Vila comparteix la diagnosi de la situació política actual de Casadesús i també ha situat com un problema preocupant la falta de credibilitat de la classe política. La solució, segons Vila, passa per la 'humilitat, la seriositat i els polítics poc excèntrics'. 'Els nostres temps moderns reclamen polítics eficients, molt vinculats a la terra i al territori, a la realitat i que siguin capaços de dimensionar els problemes i de donar-hi resposta', ha afirmat Santi Vila.

L'objectiu principal de Santi Vila serà portar Artur Mas a la presidència de la Generalitat. Una feina que haurà de compaginar amb el dia a dia com alcalde de la capital de l'Alt Empordà. 'La resta de l'equip és imprescindible', ha afirmat Vila que està disposat a 'fer de bon grat' un 'sobreesforç'. Un esforç que no passarà per restar temps a l'alcaldia perquè afirma que no entén 'la contribució al projecte nacional si no és des de l'alcaldia de Figueres'.

Tot i que els processos per configurar la llista no començaran fins després de Setmana Santa, Vila ha manifestat que té la intenció de comptar amb les cares més visibles i les persones amb més pes polític a les comarques gironines. Una mica més allunyat de la moderació tant de Vila com de Casadesús, Felip Puig ha conclòs dient que 'Casadesús no ha acabat la seva trajectòria política i li queda corda per estona'.
  • El cap de llista de CiU per Girona, Santi Vila, afirma que actualment hi ha un descrèdit vers la classe política i, per superar-ho, calen polítics humils i poc donats a les excentricitats (ACN)
  • Santi Vila afirma que haurà de fer un sobreesforç per compaginar la campanya amb el dia a dia com a alcalde (ACN)