La UdG aprova que els docents facin més hores de classe el curs vinent pel mateix sou

L'acord s'ha pres al Consell de Govern i afecta aquells professors a temps complet

El passat 23 de febrer, una trentena de treballadors i estudiants de la Universitat de Girona van boicotejar la celebració del Consell de Govern. En aquella sessió s'havia d'aprovar una mesura que suposava augmentar la càrrega lectiva als professors, una mesura que aquests manifestants asseguraven que no s'havia consensuat.

La sessió es va cancel·lar i la rectora, Anna Maria Geli, va reunir-se amb representants de tots els sectors per fer un oferiment de diàleg i analitzar conjuntament les mesures que s'havien de prendre des del rectorat empesos, assegurava, pels ajustos de pressupost que la universitat està afrontant. Geli va recordar llavors que la subvenció del Govern va dismin uir un 16% l'any passat -la UdG va ingressar 9,5 MEUR menys- i que aquest any cau un 1,9% més. Per tant, en dos anys la retallada haurà estat del 17,9%.

Aquest matí s'ha tornat a portar a aprovació del consell el mateix ordre del dia del passat 23 de febrer i, segons fonts del rectorat, la sessió s'ha desenvolupat amb "total normalitat" i els punts s'han aprovat per majoria.

Fins a aquest curs, els professors que treballen a temps complet a la universitat tenien una càrrega lectiva situada a la part baixa de la forquilla que estableix les hores de classe que fa cada professor. Ara, en canvi, s'ha augmentat el nombre d'hores de classe que hauran de fer aquests professors però se'ls manté el sou.

El fet que aquests professors facin més hores de classe afectarà la contractació de professorat associat a temps parcial. Aquestes contractacions es fan per a cada curs en relació a les necessitats docents i, habitualment, es busquen perfils de professionals que treballen en l'àmbit privat fora de la universitat i ho compaginen amb la docència. Amb la retallada de 9,5 MEUR que la UdG va haver d'aplicar l'any passat, ja es va reduir 1 MEUR la partida adreçada a contractar professorat associat a temps parcial.

Màster d'accés a l'advocacia

Durant el Consell de Govern també s'ha aprovat la implantació del màster d'Accés a la Professió d'Advocat, que començarà el proper curs. Aquesta formació específica per a l'accés a la professió deriva d'un canvi normatiu fet el 2011 que estableix que els advocats hauran de fer un màster i superar un examen per poder exercir. Fins ara, només els calia acabar la carrera i col·legiar-se.

També en l'àmbit acadèmic, el Consell de Govern de la Universitat de Girona ha aprovat la programació de graus i màster per al curs 2012-2013 i l'assignació de recursos docents als centres per a l'organització d'aquests ensenyaments.