Els mossos que van detenir l'acusat de defenestrar una noia asseguren que estava desconcertat

Els agents que van investigar el pis del carrer riu Ser declaren que no van trobar-hi cap indici de baralla

Aquell matí del 6 de juliol, els primers agents que van veure l'acusat van ser els qui van pujar fins al sisè pis del carrer riu Ser per detenir-lo. Aleshores, la jove ucraïnesa de 37 anys ja jeia morta al mig del carrer, després de caure -o que l'empenyessin- des d'una alçada de 22 metres.

L'acusat, Hafid Ch., es trobava dins l'habitatge del sisè pis, on la víctima treballava d'assistenta, i la porta estava tancada amb clau. Abans d'obrir, els agents han explicat que Hafid Ch. els va dir, des de l'altra banda de la porta, que no sabia què passava.

Un cop van haver entrat al pis, i quan s'enduien Hafid Ch. emmanillat, els mossos han explicat que el processat els va relatar la mateixa versió que ha mantingut fins ara. És a dir, que havia estat la víctima qui l'havia trucat, que ella l'havia convidat a passar a dins del pis i que, després de deixar-lo en una habitació, se n'havia anat.

Segons els agents, en el moment de la detenció, a l'acusat se'l veia "com desconcertat". Un dels mossos ha precisat que no estava "ni molt tranquil ni tampoc molt nerviós, sinó que se'l veia com si estigués pensant que li podria passar alguna cosa".

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra que van investigar el cas també han precisat que, a l'interior del pis, no van trobar-hi cap indici de baralla. Ni al menjador, ni a la cuina, ni a la resta de les estances.

Llacunes a la investigació

Durant la sessió d'aquest matí, l'advocat de la defensa també ha volgut posar l'accent en què la investigació del cas va estar plena de llacunes. Sobretot, en tot allò que envoltava el xicot de la víctima, un jove ucraïnès, sobre el qual pesava una ordre d'expulsió.

A preguntes de la defensa, el cap de la investigació ha admès que, tot i saber l'existència d'aquesta ordre, no se'n va comprovar el motiu. En concret, es devia al fet que l'ucraïnès acumulava una condemna de maltractaments a una parella anterior.

A més, el sergent també ha admès que no es va investigar a fons l'assegurança de vida que la víctima havia contractat abans de morir -i que tenia el xicot com a beneficiari- i que tampoc es va comprovar des d'on, aquell matí del 6 de juliol, l'ucraïnès havia fet cinc trucades al telèfon de la víctima.

No és una persona impulsiva

Al judici, també han declarat els psicòlegs que van analitzar la personalitat de Hafid Ch. Els pèrits han definit l'acusat com una persona "sociable, adaptable, empàtica i controlada". A més, els psicòlegs també han coincidit a l'hora d'afirmar que el processat no és impulsiu, perquè es tracta d'una persona que "pensa en les conseqüències de la seva conducta".

Hafid Ch. s'enfronta a una pena de 18 anys i mig de presó pels delictes d'assassinat i violació de domicili. El judici per aquest cas, que es jutja a l'Audiència de Girona, es preveu acabar demà amb l'entrega de l'objecte del veredicte als membres del tribunal popular.