Un Tom Principato molt proper convenç al públic de la Mirona

La guitarra elèctrica va ser un dels elements clau de la nit

La Mirona va obrir les portes a Tom Principato ahir a la nit. El grup de Washington DC va visitar la ciutat per portar a terme el concert  que es troba dins el marc del Black Music Festival. Abans que el cap de cartell Principato sortís a l’escenari, Los Fabulosos Texastones van començar a donar ritme a la sala. El tret de sortida del concert es va donar a dos quarts d'onze de la nit i no va ser fins gairebé 45 minuts més tard que Tom Principato i el seu grup van pujar a l'escenari per oferir el seu espectacle fins aproximadament la dos quarts de dues la matinada.

El concert va tenir lloc a la sala 2 de la Mirona, la Bombolla, fet que va comportar que donés un ambient més íntim i proper de cara al públic i als cantants. Es notava  en tot moment una atmosfera molt còmode. El local es va anant omplint mica en mica de gent i un cop començat el concert amb el grup de Los Fabulosos Texastones es va poder veure un públic molt entregat i amb moltes ganes de passar-s'ho bé a ritme de blues i rock. En més d’una ocasió, Principato, va agrair al públic la seva assistència al concert i també va comunicar les ganes que tenia d'haver tornat a posar els peus a Catalunya.

Sense cap mena de dubte la guitarra elèctrica va ser una de les principals protagonistes de la nit. El nord americà va oferir un espectacle que va deixar en diverses ocasions sense respiració als assistents. Barrejava cançons amb molt ritme i d'altres més pausades mitjançant un gran domini de l'instrument de corda. Principato anava acompanyat d'Amadeu Cases a la guitarra, Matias Minguez al baix elèctric i, finalment, Toni Pagés a la bateria. Un cop finalitzat el concert va premiar als assistents interpretant més peces davant l'ovació del públic.

(*Aquest article ha estat realitzat per una estudiant en pràctiques de la UAB)