Una web gironina ofereix cursos d'anglès gratis durant el confinament

Lewolang diu que vol aportar el seu "granet de sorra"

Solidaritat davant del confinament que viuen milers de persones arran del risc de contagi del coronavirus. L'empresa gironina Lewolang, que ofereix cursos d'anglès on line, ha decidit fer gratuïta tota la seva oferta per garantir que tots aquells qui no tinguin classe puguin continuar la formació d'anglès. I també, contribuir a fer més passable el confinament per a aquells qui decideixin invertir part del temps a casa a aprendre un idioma.

Lewolang, amb seu a Riudellots de la Selva, va entrar en línia a principis del 2019. El nom d'aquesta start-up és l'acrònim de tres paraules angleses: 'learn' (aprendre), 'words' (paraules) i 'languages' (llenguatges). A diferència de les webs d'aprenentatge d'idiomes tradicionals, Lewolang posa l'estudiant davant un context real i es focalitza en l'entonació i la pronúncia.

La pàgina web inclou fins a 120 temes repartits en tres nivells de dificultat. Cadascun d'ells inclou vocabulari, gramàtica, un diàleg i un test final. En cas que l'estudiant vulgui, també té opció de fer tutories a través d'Internet.

I aquí és on entra en joc allò que diferencia Lewolang d'altres webs que ensenyen anglès on line. La pàgina incorpora un sistema de reconeixement de veu que analitza no només com l'estudiant pronuncia les paraules, sinó també quina entonació dona a les frases. D'ençà que va entrar a Internet, ja hi ha més de 6.000 usuaris que han seguit els cursos.

Gratuïts per la covid-19

Ara, el seus impulsors expliquen que durant el temps que duri l'estat d'alarma, Lewolang oferirà els continguts de manera gratuïta. Tan sols cal entrar a la pàgina i a la part superior apareix una pestanya amb el hashtag #segueixaprenentangles i el lema 'Tots contra el coronavirus'. Quan l'internauta hi clica i es registra, accedeix als cursos gratuïtament.

Des de Lewolang han enviat missatges al Departament d'Educació, i també a les conselleries de les comunitats autònomes d'arreu de l'estat –la web és en castellà- perquè ho facin saber als alumnes. "La nostra prioritat és que tots aquells que no tenen classe, puguin continuar la seva formació amb l'anglès", diuen. "I no volem que el coronavirus sigui un impediment", conclouen els impulsors de Lewolang.