Nou anys i mig de presó el jove que va violar, agredir i amenaçar una dependenta de Figueres

L'acusat va rebotir la botiguera contra un radiador i va intentar emportar-se els diners de la caixa registradora

Els fets que ara s'han sentenciat van tenir lloc el 23 de febrer de l'any passat. Pels voltants de les sis de la tarda, Metloub va entrar a la botiga 'Marbres Empordà', situada al passeig del Cementiri de Figueres. El jove va fer veure que volia comprar i, quan la dependenta li va demanar una paga i senyal de 20 euros, ell li va donar un bitllet de 50.

Metloub, però, de seguida va reclamar que li tornés i amb això va aconseguir que la víctima entrés a la rebotiga de l'establiment. Segons recull la sentència, l'acusat va anar rere seu i, amb intenció de violar-la, la va empènyer contra el terra i la va afogar mentre l'amenaçava dient-li que es deixés fer.

La dona va implorar-li que la deixés marxar i va provar de fugir. Aleshores, Metloub li va donar un cop de puny al cap, la va rebotir contra un radiador i li va posar un tros de safata de plàstic al coll. Després, sense parar de colpejar-la, la va violar analment.

Abans de marxar, l'acusat va exigir a la botiguera que li entregués els diners de la caixa. Quan la dona li va dir que no n'hi havia, Metloub va marxar de 'Marbres Empordà' i va amenaçar la víctima perquè no el denunciés.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, no dóna cap mena de credibilitat al relat que Oussama Metloub va fer durant el judici. Davant del tribunal, el jove va admetre haver tingut sexe amb la dependenta, però ha dit que les relacions van ser consentides i que va ser la víctima qui l'havia buscat.

Versió il·lògica i inversemblant

L'Audiència de Girona, però, assegura que aquesta versió és totalment "il·lògica i inversemblant". Per això, a l'hora de dictar sentència, el tribunal es basa en la declaració de la víctima i la de les persones a qui va anar a demanar ajuda després que la violessin.

Al final del judici, Metloub s'enfrontava a una condemna global de 24 anys de presó per violació, lesions, robatori amb violència i amenaces. L'Audiència, però, conclou que no ha quedat acreditat "amb certesa" que l'acusat s'emportés diners de l'establiment 'Marbres Empordà' i, per això, l'absol del robatori.

La sentència condemna Oussama Metloub, de 21 anys, per un delicte d'agressió sexual en concurs amb un altre de lesions, i per un delicte d'amenaces. En total, li imposa una pena de 9 anys i sis mesos de presó i també li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant tot el temps de la condemna.

En matèria de responsabilitat civil, l'Audiència de Girona no fixa cap indemnització per a la víctima, perquè la mateixa botiguera hi va renunciar durant el judici. La sentència no és ferma i, en un termini de cinc dies, es pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem.