Interior ha fat unes 300 inspeccions planificades a locals recreatius i d'oci nocturn gironins

Les policies locals de Lloret, Tossa de Mar i Blanes reben formació per esvair dubtes sobre les inspeccions i les multes que poden imposar

Cada any, els cossos policials de la regió policial de Girona planifiquen inspeccions a locals d'oci nocturn o recreatius de la demarcació en compliment de la Llei d'espectacles. Durant el 2011 n'han fet unes 300. Però aquestes 300 no són el total de les actuacions que ha fet als locals perquè també s'hi han de sumar les inspeccions que fan i que a priori no estaven previstes. El director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha explicat que sovint es fan inspeccions quan la policia detecta que algun local podria estar incomplint la normativa en aspectes com, per exemple, l'horari de tancament.

Ballesta ha explicat que després dels aldarulls que hi va haver l'estiu passat a Lloret de Mar, la Policia Local de la població va demanar més formació en matèria d'inspeccions per assegurar que les fan de forma correcta i també per comprovar que els procediments administratius en cas d'infracció -quan imposen multes- es fan amb totes les garanties jurídiques. Per això, han decidit oferir formació a la Policia Local de Lloret i també a la de Tossa de Mar i Blanes, que també tenen les competències assumides.

La intenció paral·lela és que les policies locals puguin intensificar els controls sobre els locals recreatius o d'oci nocturn dels municipis i que així es pugui "tenir la seguretat que les coses es fan ben fetes". La competència en aquesta matèria és dels Mossos d'Esquadra però els municipis que tenen Policia Local poden assumir la responsabilitat a través d'un acord al ple municipal.

Segons Ballesta, no es tracta de "criminalitzar" ningú, sinó d'assegurar que els locals treballen dins el marc normatiu previst per la llei i complint amb tots els requisits com ara respectar el límit d'aforament o compleixen amb l'horari de tancament. La intenció del Departament és fer altres jornades de treball i formació com la que han fet aquest dimecres a Lloret de Mar agrupant policies locals d'altres poblacions.