Protecció Civil manté la prealerta del pla Inuncat per pluges generalitzades arreu de Catalunya

En canvi, es dóna per tancada la prealerta del pla Neucat

Aquest dimecres, s'espera que la pluja incideixi especialment a les comarques del litoral central, la regió centre i el nord-oest del país. Localment pot anar acompanyada de tempesta i puntualment amb calamarsa. No es descarta algun fenomen de temps sever, tot i que de forma aïllada.

La superació del llindar per acumulació de pluja superior a 100 litres en 24 hores, s'allarga fins a les 07.00 h d'aquest dijous.

El temps al mar

Al mar, l'episodi d'onades que poden superar els 2,5 metres d'alçada afectarà sobretot a les comarques de la Selva, l'Alt i el Baix Empordà fins a aquest dijous a les 13.00 h.

La neu, de baixada

En canvi, Protecció Civil ha tancat la prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat) atès que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que a les 13.00 h d'aquest dimecres s'ha acabat el risc meteorològic per aquest tipus de precipitació.

Incidències

Pel que fa a les incidències relacionades amb l'episodi de pluja, entre les 16.00 h d'aquest dimarts i les 12.00 h d'aquest dimecres el telèfon d'emergències 112 ha atès 98 trucades, que han comportat l'obertura de 84 incidents.

Entre les 22.00 h d'aquest dimarts i les 11.00 h d'aquest dimecres els Bombers han fet 24 actuacions relacionades amb problemes derivats pel vent. La majoria retirar arbres i branques i elements estructurals de la via pública com tendals, cables, planxes o rètols entre d'altres.

Les actuacions s'han concentrat a la Regió d'emergències metropolitana Nord (5 al Vallès Oriental, 6 al Vallès Occidental i 3 al Maresme); a la Regió d'emergències Centre (2 actuacions), i a la Regió d'emergències metropolitana Sud (8 actuacions).