CiU i PSC no es posen d'acord a l'hora de defensar la UdG a la Diputació de Girona

La portaveu socialista a l'ens ha criticat que les retallades han deixat la universitat en una situació "preocupant"

Durant el seu torn de paraula, Pia Bosch ha defensat la necessitat de la moció perquè considera que la Universitat de Girona ha quedat en una situació "preocupant" després de les retallades aplicades pel Govern i ha afegit que aquesta situació fins i tot ha arribat ja a "l'alarma" i "al neguit" perquè posa en risc la qualitat de la docència a la UdG. A més, ha criticat que el futur per a la universitat no és massa més esperançador i, per això, ha defensat que la Diputació de Girona -tal com ha fet l'Ajuntament de la ciutat- aixequi el dit en defensa de la UdG.

L'exposició de motius no ha agradat gens als diputats de l'equip de govern que, després d'escoltar Bosch, ha decidit retirar el vot positiu que havien consensuat abans del ple i votar contra la moció. Segons el portaveu de CiU, Pere Vila, havien pactat retirar del text de la moció afirmacions que feien referència a les retallades del Govern o a instar el Govern de la Generalitat a mantenir la dotació pressupostària. Uns canvis que, segons Vila, havien introduït per arribar a un mínim comú que permetés aprovar una moció en defensa de la UdG. "Han traït el que havíem pactat", ha afirmat Vila.

Bosch ha assegurat que se sentia "astorada" per la decisió final de CiU i ha volgut desvincular l'exposició de motius del text de la moció. "El text diu el que diu", ha reiterat. A més, ha argumentat que com a portaveu socialista el que ha fet és explicar per què el PSC ha presentat la moció i hi dóna suport. "M'he basat en el que hem acordat", ha afirmat Bosch. El president de la Diputació, Jaume Torramadé (CiU), li ha replicat que si creia que el que feia era interpretar el text de la moció acordada, havien pres una bona decisió retirant el suport perquè no és el text que ells volien aprovar.

El portaveu d'ERC, Roger Torrent, ha demanat al PSC que deixés la moció sobre la taula i esperessin a tornar a arribar a un acord per poder-la aprovar. Tot i això, ha explicitat que si al final s'havia de votar, hi donarien suport, com així han fet. La moció ha acabat desestimada pels 14 vots en contra de CiU enfront als 11 de PSC i ERC.

Una moció que tots els grups han aprovat i sobre la qual no hi ha hagut discussió és la de demanar que s'agilitin tots els tràmits necessaris per a la consecució de la qualificació de port Schengen per al port de Palamós.