El rector de la UdG demana al personal i alumnes que treballin des de casa

Quim Salvi diu que no s'atura "l'activitat acadèmica"

El rector de la Universitat de Girona (UdG), Quim Salvi, ha activat el quart escenari previst en la crisi del coronavirus, i que implica el tancament físic de les instal·lacions. En un comunicat, Salvi explica que només resten oberts serveis específics.
En concret, són els de guàrdia d'edificis, el de vigilància i seguretat, l'oficina de registre i el servei crític de laboratori. Salvi ha deixat clar que el tancament no significa que s'aturi l'activitat acadèmica, i de fet, assegura que els diferents centres ja treballen per mantenir-la. "Demano un esforç a tota la comunitat perquè mantinguem actives, en la mesura que sigui possible, de manera remota, les activitats de docència, recerca, transferència i administració", assenyala el text.
 
La resolució signada per Quim Salvi detalla deu punts més a banda de decretar el tancament de la universitat. Entre ells, destaca que es manté l'activitat acadèmica a la universitat "en la mesura del que sigui possible", tot i que deixa clar que la presencial queda suspesa, així com la resta d'actes com seminaris, congressos o jornades. Amb tot, Salvi recorda que s'ha dotat d'eines telemàtiques al personal per tal que poder facilitar l'activitat des de casa.

Finalment, el rector demana "responsabilitat" a tota la comunitat educativa de la Universitat de Girona en relació a la crisi del coronavirus. " Us demano que extremeu les mesures de prevenció per la vostra seguretat i per la seguretat col·lectiva, us exhorto que limiteu al màxim la mobilitat, que us confineu a casa en la mesura que pugueu i que seguiu estrictament totes les recomanacions de les autoritats sanitàries. Ens trobem en una situació excepcional, però estic segur que sabrem donar una resposta, individual i col·lectiva, també excepcional", conclou Salvi.

També fa un recordatori en relació a la pàgina web de la universitat amb informació concreta del coronavirus i demana que s'estigui pendent de les diferents xarxes socials com Facebook i Twitter, així com els canals de Telegram on s'informa puntualment de qualsevol novetat. A més, la UdG posa a disposició un número de whatsapp on es responen els dubtes que puguin sorgir.