L'ACM reclama al Govern una sisena llei Òmnibus per al món local

Buch creu que les normes actuals estan pensades per entitats municipalistes gestionades sense crisi econòmica

Durant la inauguració de la jornada, Miquel Buch ha fet referència a la necessitat que té el món local de ser governat per unes lleis que estiguin adaptades a la situació actual. En aquest sentit, el president de l'ACM, ha demanat la creació d'una sisena Òmnibus per l'entorn municipalista, ja que "el cos normatiu actual està fet en una època de bonança i amb bona voluntat, però cal que s'adapti a la situació actual". L'alcalde de Premià de Mar ja va signar a l'octubre de l'any passat un acord al Parlament on es demanaven "lleis sensibles amb el món local", rebutjant així lleis que deleguin competències als ajuntaments sense que estiguin acompanyades de la corresponent partida pressupostària.

El diputat de cooperació Local de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer ha fet incidència en l'esforç realitzat per l'ACM pel que fa a "la dignificació dels càrrecs electes i els tècnics" i ha posat en valor les accions de formació de l'entitat municipalista que "ha treballat molt darrerament per ajudar a entendre els canvis sobtats de les lleis amb terminis d'aplicació molt breus".

El diputat ha realitzat una valoració positiva de les lleis òmnibus perquè, ha dit, "estem veient que estan tenint una gran importància i impacte per agilitzar temes i simplificar tràmits". Finalment, Ferrer, ha remarcat la funció formativa i d'assessorament de l'ACM.