La Federació d'Hostaleria vol un posicionament clar de les administracions sobre el coronavirus

Alguns hotels de temporada no saben si obrir o no davant l'allau de cancel·lacions

La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines han demanat aquest divendres al matí que les administracions es posicionin fermament sobre les mesures de contenció per evitar la propagació del coronavirus.
Consideren que no hi ha un criteri clar i això genera incertesa entre els empresaris sobre mantenir els establiments oberts o no. A més, els empresaris han afirmat que en els últims dies estan rebent moltes anul·lacions en els seus hotels i restaurants. Els directius no saben què fer amb els treballadors, ja que el volum de feina ha baixat.
 
Per altra banda, diversos hotelers han apuntat que des de 'Booking' ja els hi ha dit que no els tornaran els diners si no obren. El portal de reserves d'origen holandès ha deixat clar que només hi haurà un retorn als clients que hagin perdut la seva reserva, però que no se seguirà el mateix procediment amb les empreses.

Una altra de les queixes de la Federació d'Hostaleria gironina fa referència a com s'hauran de mitigar els efectes de totes aquestes cancel·lacions derivades del coronavirus. En aquest sentit creuen que les administracions no s'han posicionat de manera "clara". La Generalitat de Catalunya va anunciar que obriria una línia de crèdits de l'Institut Català de Finances (IFC) inclosos en el paquet de mesures per combatre els efectes econòmics derivats de la crisi per l'expansió del Covid-19.
 
Des de la federació no creuen que els crèdits siguin la millor solució ja que es tracta d'un avançament de diners que hauran d'acabar tornant. És per això que veuen més convenient posar en marxa una línia de subvencions que els ajudin a mitigar els efectes de la davallada econòmica que ja estan patint en l'actualitat.