La Generalitat ha captat 34,2 MEUR en inversions industrials els darrers dos anys

Es tracta de tres projectes, un d'ells estranger, que han permès crear 600 nous llocs de treball a la demarcació

En temps de crisi, són rellevants les inversions de les empreses que aposten pel territori gironí. Precisament, aquest és un dels eixos que l'agència pública ACC1Ó -destinada a fomentar la competitivitat- promou arreu del territori, per atraure inversions industrials a la demarcació.

En els darrers dos anys, la Generalitat ha recolzat tres projectes d'aquestes característiques a les comarques gironines, que han suposat captar una inversió global de 32,4 MEUR. A més, gràcies a aquesta projectes, s'han pogut mantenir 50 llocs de treball i crear-ne 600 de nous.

El director general d'Indústria ha ressaltat que "la meitat d'aquesta inversió" ha vingut de capital estranger. En concret, de la multinacional Haribo, que ha ampliat un 25% la seva planta de Cornellà del Terri, d'on en surten anualment 25.000 tones de caramels de goma i regalèssia.

Pel que fa als dos projectes industrials restants, Joan Sureda ha explicat que s'han impulsat des d'empreses nascudes a la demarcació. "En aquests casos, el que hem fet és retenir la inversió al territori, perquè considerem que és important", ha concretat el director general d'Indústria.

Aquestes dues empreses són Càrniques Celrà S.L., que ha obert una nova sala d'especejament al polígon del municipi, i Tallers ELPA, amb seu a Vilafant (Alt Empordà), que es dedica a la subcontractació de caldereria fina i mecànica de precisió.

8,8 MEUR d'inversió

A més de fer balanç de les actuacions destinades a captar inversions industrials, el director general d'Indústria també ha donat dades de la resta d'eixos que es promouen des de l'agència pública ACC1Ó. En l'apartat de la internacionalització, ha destacat que més de 60 empreses gironines han rebut serveis d'assessorament per iniciar o consolidar exportacions i participar en missions comercials. La inversió generada en aquest àmbit ha estat de 2,4 MEUR.

D'altra banda, ACC1Ó ha impulsat 61 projectes d'innovació, que han generat una inversió associada al territori de 6,4 MEUR (per exemple, en el desenvolupament de nous productes). A més d'aquestes accions, Joan Sureda ha destacat que, a l'exterior, gairebé 80 empreses gironines han utilitzat algun dels 34 centres de promoció de negocis que l'agència té repartits arreu del món (sobretot, a França, Mèxic i Xile).

Finalment, el director general d'Indústria ha explicat que des d'ACC1Ó també s'han recolzat els tres clústers empresarials que es concentren a les comarques gironines (el de la moto, el del sector carni i el del suro).

Pla d'Actuacions Empresarials i Industrials 2012-2014

Joan Sureda ha presentat aquest migdia a Girona el Pla d'Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014. Desenvolupat pel Departament d'Empresa i Ocupació, el pla busca afavorir la reactivació econòmica de Catalunya.