Girona tanca els centres cívics, els museus i les escoles bressol pel coronavirus

El consistori redueix "al mínim" l'activitat pública

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha ordenat el tancament, a partir de demà, de determinats equipaments públics escolars i culturals, seguint les ordres de la Generalitat de Catalunya i com a mesura preventiva contra l'expansió de la covid-19.

D'aquesta manera, romandran tancats centres cívics, escoles bressol i museus de titularitat municipal, així com els locals socials. L'objectiu és minimitzar tota l'activitat pública, limitant d'aquesta manera el moviment de persones i, per tant, reduir el risc de contagi de coronavirus. Pel que fa a les biblioteques, des de l'Ajuntament s'ha decidit mantenir-les obertes a l'espera de la resolució que prengui la Generalitat.

A més, des dels centres cívics i serveis bàsics s'està avisant els veïns i veïnes afectats, informant sobretot la gent gran i els col·lectius més vulnerables al virus que, en la mesura del possible, es quedin a casa durant les properes dues setmanes. Malgrat el tancament d'instal·lacions, els treballadors i treballadores municipals romandran al seu lloc de treball per afrontar totes les necessitats que requereixin els serveis públics en els propers dies.

Aquest matí s'ha reunit l'equip polític i tècnic que coordina totes les mesures que pren l'Ajuntament, i que sota les ordres de l'alcaldessa ha prioritzat els treballs preparatius per garantir els serveis bàsics de la ciutat en cas d'un empitjorament de la situació. Per això, des de les diferents àrees s'estan elaborant els plans de contingència i els protocols interns de treball per garantir el correcte funcionament de serveis com l'atenció ciutadana, la neteja, el subministrament d'aigua potable o el transport públic si es passés a fases superiors d'alerta o hi hagués contagis o ordres de confinament en percentatges representatius del personal municipal.

Tràmits telemàtics o per telèfon

Alhora, s'han aprovat mesures preventives i de protecció per al personal públic, i també per als usuaris i usuàries de serveis públics. En aquest sentit, es reitera la recomanació a la població que hagi de fer tràmits o peticions d'informació que ho faci, en la mesura del possible, a través de mitjans telemàtics i telefònics. En els casos presencials, s'augmentaran les mesures higièniques per garantir la salut pública. Des de l'Ajuntament, es potenciarà precisament l'atenció telefònica en totes les reunions, trobades o tramitacions que s'hagin de fer en els propers dies.

També s'han aprovat un seguit de mesures de conciliació de la vida familiar i laboral per als treballadors i treballadores públics, a excepció de la Policia Municipal, i que tenen com a objectiu flexibilitzar el compliment de la jornada laboral mentre dura l'actual situació extraordinària, pensant sobretot en el personal amb fills a càrrec. En el cas de la Policia Municipal, la regulació serà diferent, atenent a les seves característiques pròpies com a servei públic essencial.

D'altra banda, finalment s'ha decidit suspendre el Rally Costa Brava que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, tal com n'ha informat l'organització.

L'Ajuntament de Girona agraeix "la comprensió i la bona disponibilitat dels treballadors i treballadores municipals, així com del conjunt de la població, davant aquesta situació excepcional". I s'insta a seguir les novetats a través dels canals oficials.