Olot suspèn el mercat setmanal i esdeveniments culturals i esportius pel coronavirus

L'Ajuntament activa el Pla de protecció civil per prevenir el contagi

L'Ajuntament d'Olot ha anunciat la suspensió de les activitats a la via pública, com és el mercat setmanal, i la d'esdeveniments culturals i esportius en els pròxims 15 dies. També s'han cancel·lat les activitats als casals d'avis i s'han suspès la jornada de formació professional Siguem Pro previstes pel 17 de març i el Garrotxa Emprèn.
El festival ElMini es manté però, seguint les directrius del Govern, ha cancel·lat els concerts d''Estar per casa' previstos aquest dissabte en diferents espais de la ciutat i buscaran noves dates per més endavant. Sí que es mantenen, però, els concerts d'abonament que es faran aquest dijous i fins al 15 de març. Passaran a fer-se a la Sala Torín on es reduirà l'aforament a un terç.
 
El consistori ha activat el Pla de protecció civil per prevenir el contagi del coronavirus i se seguiran les recomanacions que vagin arribant de la Generalitat per evitar al màxim les aglomeracions i avançar en la prevenció de possibles contagis. Durant la reunió d'aquest dijous, s'ha acordat que el període de suspensió d'actes és de 15 dies però podria ampliar-se en funció de com evolucioni la situació.

Des de l'Ajuntament demanen seguir els canals oficials i asseguren que els centres mèdics d'Olot i comarca estan preparats per activar el protocol davant un possible cas de coronavirus.

L'ajuntament també ha activat el decret de mesures preventives, protecció i organitzatives per a tot el personal del consistori, organismes autònoms, DinàmiG, Guosa, la Fundació d'Estudis Superiors i els Museus d'Olot. El decret insta a extremar les precaucions sobre les mesures higièniques personals, suspèn els cursos, jornades i congressos de caràcter presencial, posposa la celebració de proves selectives d'accés a l'ocupació pública, demana evitar reunions presencials, prioritza l'atenció telefònica i digital restringint la presencial a la cita prèvia i posposa els viatges de treball.

El decret també remarca que els treballadors públics que tinguin fills menors de dotze anys o persones grans o discapacitades al seu càrrec, podran absentar-se del seu lloc de treball amb caràcter no recuperable durant la vigència de les instruccions. Per fer-ho, ho hauran de sol·licitar formalment i presentar la justificació corresponent.