La Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava s'ajorna sense nova data pel coronavirus

El certamen és el més gran del sector que se celebra a tot l'Estat

La fira del vaixell d'ocasió converteix cada any el port d'Empuriabrava en un gran aparador de la nàutica. És la més important del sector que se celebra a tot l'estat espanyol, i reuneix en un sol espai fins a 450 embarcacions. A la marina de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) s'hi poden trobar velers, motores, jet skis o barques pneumàtiques que van des dels 4 fins als 20 metres d'eslora.

Les empreses que hi participen són totes de les comarques gironines. Des de fa uns anys, a més de les embarcacions de segona mà, la fira també n'ofereix de noves i seminoves (perquè l'organització va permetre que el 30% d'allò que exposa cada nàutica fossin vaixells nous).

Ajornat sine die

Aquest 2020, la Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava arribava a la 32a edició. El certamen, que sempre se celebra per Setmana Santa, havia de fer-se entre els dies 4 i 12 d'abril. Però arran de la crisi del coronavirus, l'organització ha decidit ajornar-lo. I de moment, sine die.

L'empresa que munta la fira, Cegra Internacional SL, s'ha reunit aquest dijous amb les nàutiques que hi participen. I totes elles, per consens, han adoptat la decisió. Sobretot, tenint en compte la incertesa que es viu arran de la covid-19, que ja ha obligat a cancel·lar i suspendre nombrosos actes, i que no hi ha garanties que la situació s'hagi resolt i els contagis vagin a la baixa a principis d'abril.